Naujo žibalo į šios diskusijos ugnį trečiadienį įpylė epizodas, kurio herojais tapo Jonas Valančiūnas bei LeBronas Jamesas.

Blogo nenorėjusiam J. Valančiūnui – nesportinė

Lietuvis pačioje trečio kėlinio pabaigoje iš nugaros apkabino ir pargriovė pro jį prasiveržusį L. Jamesą bei buvo nubaustas nesportine pražanga, o LeBronas nustūmė nuo savęs ranką, kurią po incidento ištiesė JV, ir taip tik dar labiau užvedė žiūrovus arenoje.

Ar ši pražanga tikrai buvo nesportinė, galima ginčytis iki begalybės, nes NBA lygoje yra įprasta, kad greitos atakos metu varžovai yra stabdomi būtent taip – apkabinat iš nugaros ir sulaikant, kad būtų išvengta traumos.

Tą po susitikimo mėgino paaiškinti ir J. Valančiūnas.

„Nesistengiau jo sutraumuoti, tik siekiau išvengti dėjimo į mūsų krepšį. Nieko asmeniško. Aš tiesiog dariau savo darbą, o kokiu būdu – nesvarbu. Man nereikėjo tokio dėmesio, bet L. Jamesas – ne tas žaidėjas, kuriam sustabdyti užtektų švelnios pražangos. Turiu apginti krepšį ir man nėra skirtumo, kas jis toks – LeBronas ar kas kitas“, – tikino Jonas.

Mačą tarp dėl antros vietos Rytų konferencijoje kovojančių Toronto „Raptors“ (38/23) ir Klivlando „Cavaliers“ (39/24) rezultatu 120:112 laimėjo pastarieji, o J. Valančiūnas ir L. Jamesas buvo rezultatyviausi: mūsiškis surinko 26 taškus (12/17 dvitaškiai, 2/2 baudos) ir 11 atkovotų kamuolių, amerikietis – 29 taškus ir 14 rezultatyvių perdavimų.

Po analogiško veiksmo prieš D. Motiejūną – tik paprasta pražanga

Savo nuomonę apie šį epizodą veikiausiai turėtų ir kitas Lietuvos atstovas Donatas Motiejūnas, kuriam šį sezoną pačiam teko patirti analogišką varžovo veiksmą.

Dvikovos tarp Hiustono „Rockets“ ir Dalaso „Mavericks“ ketvirto kėlinio pabaigoje D-Mo sulaukė puikaus perdavimo iš Kosto Papanikolaou ir pašokęs iš po krepšio jau ruošėsi pelnyti du lengvus taškus, tačiau jį iš nugaros abiem rankomis taranavo ir ant parketo pargriovė Chandleris Parsonsas.

„Tai – neabejotinai nesportinė pražanga. Klausimas tik vienas, ar Ch. Parsonsas bus išvarytas, ar vis dėlto liks rungtynėse“, – teigė NBA TV komentatoriai iš nepasitenkinimo ūžiant arenai.

Tačiau jie buvo neteisūs: vaizdo įrašą peržiūrėję teisėjai nieko nesportiško neįžvelgė ir skyrė viso labo paprastą pražangą.

Šį epizodą galite pažiūrėti ČIA arba šiame vaizdo įraše nuo 05:30 min.:

Beje, ginčytinas epizodas buvo užfiksuotas ir praėjusios savaitės mače tarp „Rockets“ bei „Cavaliers“ (105:103 po pratęsimo), kai tas pats L. Jamesas veržėsi link krepšio ir atsitrenkė į D. Motiejūną, o šis parkrito ant žemės. Tačiau arbitrai nusprendė, kad kaltas – ne LeBronas, o D-Mo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)