Jei išvakarėse „Real“ laimėjo Eurolygos pusfinalį „Žalgirio“ arenoje 78:66, tai šeštadienį Kauno sporto halėje Karališkojo klubo pamaina nurungė Katalonijos sostinės jaunimą 72:54.

Tai buvo paskutinės A grupės rungtynės, kuriose sprendėsi bilieto į finalą likimas – prieš tai abi komandos žengė pergalingai, laimėjusios po du mačus.

Nėra ką kalbėti, esame liūdni
Rogeris Grimau, „Barcelona“ jaunimo krepšinio komandos treneris

„Barcelona“ neišgelbėjo lyderio vaidmens vėl ėmęsis Kasparas Jakučionis – vilnietis, kuriam mėnesio pabaigoje sukaks 17 metų, buvo naudingiausias ir rezultatyviausias savo komandoje.

192 cm ūgio gynėjas sukaupė 18 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir viso 20 naudingumo balų.

Bet jo ekipa tik pusę rungtynių laikėsi lygiai su bendraamžiais iš „Real“ stovyklos – po pertraukos 27 taškus pelniusio slovėno Jano Vide vedami varžovai nurūko į priekį ir atgal nebesigręžiojo.

„Trečiame ketvirtyje pametėme žaidimo ritmą, varžovai pranoko mus fiziškai, leidome jiems kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių, greitą puolimą“, – Delfi mačą komentavo „Barcos“ jaunimo treneris Rogeris Grimau.

K. Jakučioniui bendrauti su žurnalistais neleido klubo atstovai.

Panašiai kaip tautietis Rokas Jokubaitis, penktadienį pusfinalyje praradęs du dantis, jaunasis krepšininkas taip pat nukentėjo kovoje – verždamasis oponentas jam vožtelėjo alkūne ir praskėlė smakrą.

Rokas Jokubaitis

Bet, kaip byloja tautos išmintis, už vieną muštą – dešimt nemuštų.

Kovo mėnesį Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Zadare (Kroatija) K. Jakučionis tapo naudingiausiu žaidėju, panašų lygį demonstravo ir Kaune, kur fiksavo 17,7 taško bei 5 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

„Nemėgstu statistikos, krepšinyje yra daug daugiau dedamųjų nei taškai, rezultatyvūs perdavimai ar bet kas kitko, kas įrašoma į protokolą, – paklaustas apie komandos lyderio skaičius, sakė R. Grimau. – Žinoma, Kasparu džiaugiuosi, jo sezonas buvo puikus. Ir jis buvo labai motyvuotas sužaisti turnyre savo tėvynėje.

Bet jam reikia daug patobulėti visose srityse, kaip ir bet kuriam 16-mečiui – pagerinti žaidimo „skaitymą“, kamuolio perdavimą, metimą, sustiprėti fiziškai.“

2003-iųjų Europos vicečempionas bei 2010-ųjų Eurolygos nugalėtojas, didžiąją karjeros dalį gynęs „Barcelona“ garbę, pats kadaise buvo gana panašaus profilio žaidėjas.

Pakankamai aukštas, kad žaistų puolėju, dabar jau 44-erių sulaukęs katalonas neretai imdavosi organizuoti atakas, kuo užsiima ir K. Jakučionis.

„Mano nuomone, šiuolaikiniame krepšinyje pozicijų ribos trinasi, žaidėjams būtina išmokti įgūdžių, reikalingų visose aikštės vietose. Kasparas – įžaidėjas, bet jis turi gebėti daug daugiau. Sakykime, mano akimis jo tikroji pozicija yra tiesiog krepšininkas“, – svarstė R. Grimau.

Pagrindinės „Barcelona“ komandos vairininkas Šarūnas Jasikevičius, šiame sezone turėjęs kelias progas pats „pačiupinėti“ Lietuvos talentą, neseniai pavadino jį ne pagal amžių brandžia asmenybe.

O charakterį brandina ne tik pergalės bei titulai, bet ir pralaimėjimai.

Tik Kaune svečiams iš Barselonos jų pasipylė visais frontais vienu metu.

„Nėra ką kalbėti, esame liūdni“, – nuotaikas klubo viduje apibūdino R. Grimau.

Eurolygos jaunimo turnyro finalas Kauno sporto halėje, kaip ir vyrų lemiama kova, vyks sekmadienį.

Paskutiniai „Real“ varžovai paaiškės šeštadienį užbaigus kovas B grupėje, kurioje vilčių dar neprarado ir šeimininkai Kauno „Žalgirio“ jaunimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją