Paskutinę akimirką stebuklingai išplėšti pratęsimą dar galėjo kamuolį perėmęs Chrisas McColloughas, tačiau jo iš kone aikštės vidurio paleistas šūvis skriejo į lentą.

Atkaklioje ir permainingoje dvikovoje į pergalę „Pieno žvaigždes“ vedė visų rungtynių metu įspūdingą krepšinį demonstravęs Tomas Lekūnas.

Puolėjas pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą ir sužaidė geriausią mačą LKL: jis į „Ryto“ krepšį įmetė 29 taškus (3/5 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 11/12 baudos) ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius. T. Lekūnas savo pasirodymą baigė net su 36 naudingumo balais.

15 taškų nugalėtojams pridėjo puikiai pasirodęs Karolis Giedraitis (3/4 tritaškiai), 12 – Andreja Milutinovičius.

„Rytą“ gelbėti bandė Andrewas Goudelockas su 18, Martynas Echodas su 16, Maurice'as Ndouras su 13 ir Mindaugas Girdžiūnas su 11 taškų.

Būtent pastarojo trys tritaškiai iš eilės prisidėjo prie galingo svečių spurto trečiame kėlinyje 17:0, po kurio Donaldo Kairio auklėtiniai atitrūko nuo varžovų – 64:53. Visgi to buvo maža.

Vilniečiai šį kartą vertėsi be savo kapitono Arno Butkevičiaus, tačiau nuostolių turėjo ir šeimininkai, kuriems negalėjo padėti Arvydas Šikšnius ir Danielis Amigo.

Rytiečiai pastaruoju metu išgyvena keturių nesėkmių visuose turnyruose seriją: pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, Kėdainių „Nevėžiui“, Atėnų „Peristeri“, o dabar dar ir „Pieno žvaigždėms“.


Tai – antroji šių komandų akistata šiemet. Pirmąją, kuri vyko dar rugsėjo mėnesį, vilniečiai sostinėje laimėjo be didesnio vargo – 106:82.

Antradienį „Rytas“ svečiuosis Prancūzijoje, kur FIBA Čempionų lygoje susikaus su „Strasbourg“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)