Prieš vakarinę ketvirtadienio treniruotę D. Adomaitis paskelbė, kad atrankos dvikovai su Vengrija nebus registruoti Laurynas Birutis („Šiauliai“) ir Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando „Orlandina Basket“).

Abu krepšininkai vis dar laukia savo progos debiutuoti oficialiose rungtynėse su nacionaliniais marškinėliais.

L. Birutis ir A. Kulboka į rinktinės stovyklą buvo kviesti ir rudenį, tačiau tuomet jie taip pat buvo ties 12-o riba ir savo debiuto nesulaukė.

Veikiausiai savąjį šansą vieni iš „Šiaulių“ ir „Orlandina Basket“ komandų lyderiai galės išnaudoti jau ateinantį pirmadienį – taip pat Klaipėdoje vyksiančioje ketvirtoje FIBA atrankos dvikovoje su Kosovu. Pastarajai dvikovai D. Adomaitis rinksis kitą žaidėjų dvyliktuką.

Toks vyriausiojo trenerio sprendimas reiškia, kad penktadienį dvikovoje su vengrais rinktinėje debiutuos kiti du naujokai – Martynas Echodas ir Edgaras Želionis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrija (vasario 23-ą dieną):

Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Vengrija

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Artimiausias dvejas atrankos rungtynes dėl traumų praleis ir trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius.

Tai Venecijos „Umana Reyer“ puolėjas Gediminas Orelikas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

14-os kandidatų sąraše atsirado vietos naujiems veidams. Pirmą kartą į nacionalinės ekipos stovyklą pakviesti puolėjai Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Po pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėlius vėl vilksis Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“) ir Marius Grigonis (Berlyno „Alba“).

Iš viso šią savaitę treniruočių stovykloje Palangoje pluša 14 D. Adomaičio pakviestų žaidėjų. Jie pakviesti pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrijos ir Kosovo rinktinėmis:

  • Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray Odeabank Istanbul“)
  • Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“)
  • Marius Grigonis (Berlyno „Alba“)
  • Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Arnoldas Kulboka (Kapo d‘Orlando „Orlandina Basket“)
  • Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“)
  • Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“)
  • Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
  • Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Vaidas Čepukaitis (Panevėžio „Lietkabelis“)
  • Laurynas Birutis („Šiauliai“)
Pasaulio čempionato atrankos varžybų rezultatai ir tvarkaraštis

Lietuviai abejas šio FIBA atrankos lango rungtynes žais Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje.

Vasario 23-ą dieną D. Adomaičio auklėtinių laukia akistata su Vengrijos rinktine, o vasario 26-ą dieną – su Kosovu.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupes komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)