Saulės mieste ketvirtadienį lygi kova virė pusę susitikimo, tačiau trečiame ketvirtyje šeimininkai nebeišlaikė uostamiesčio atstovų pasiūlyto tempo.

Paskutiniame kėlinyje skirtumas tarp komandų buvo perkopęs ir 20 taškų ribą, bet po „Šiaulių“ strategui Antanui Sireikai už ginčus su teisėjais skirtos techninės pražangos jo auklėtiniai susiėmė ir sugebėjo sušvelninti atsilikimą.

„Neptūną“ į pergalę vedė buvęs „Šiaulių“ aukštaūgis Benas Griciūnas, kuris surinko 17 taškų (8/13 dvitaškių), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Primename, kad po dviejų sezonų A. Sireikos ekipoje vidurio puolėjas praėjusią vasarą tik po ilgų ir komplikuotų derybų paliko „Šiaulius“, kurie nenorėjo paleisti vieno savo lyderių be išpirkos.

Po krepšiu patikimai darbavosi ir savo atkovotų kamuolių rekordą (13) pagerinęs Matas Jogėla, pelnęs ir 12 taškų bei surinkęs dvigubą dublį.

Pralaimėtojų gretose savotiškai pasižymėjo 21-erių gynėjas Ernestas Jonkus, kuris pataikė du sudėtingus metimus paskutinę ketvirčio sekundę. Antrą kėlinį „Šiaulių“ atstovas užbaigė tritaškiu per Tado Pažėros rankas, trečią – dvitaškiu po prasiveržimo.

„Šiauliai“: Elvaras Fridrikssonas 16 (6 rez. perd., 4 kl.), Karparas Berzinis (1/6 trit., 7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Andy Van Vlietas (5 bl.) – po 13;

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 17, Evaldas Šaulys 15 (3/3 dvit., 3/5 trit.), Žygimantas Janavičius 14 (9 rez. perd., 6 kl.), Simas Galdikas ir Matas Jogėla (13 atk. kam.) – po 12.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos sausio 17 d. Klaipėdoje.

Primename, kad „Šiauliai“ tik prieš dvi dienas užbaigė dėl koronaviruso atidėliotą kovą antrame etape, kuriame stebuklingai išsigelbėjo panaikindami 25 taškų deficitą ir eliminuodami Alytaus „Dzūkiją“. „Neptūnas“ į KMT batalijas įsitraukė nuo ketvirtfinalio.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lentelėje „Neptūnas“ užima aštuntą vietą (4/9), „Šiauliai“ yra paskutiniai dešimti (2/9).

Kituose ketvirtfinaliuose titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ 98:82 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Utenos „Juventus“ skėlė antausį Vilniaus „Rytui“ 89:87, o Panevėžio „Lietkabelis“ susikrovė saugesnę persvarą prieš Prienų „Cbet“ 87:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)