„Vytautas“ rungtynes pradėjo spurtu 9:0. Nors gintis prieniškiams sekėsi sunkiai kaip ir viso sezono metu, Virginijaus Šeškaus auklėtiniai patys pagaliau sureguliavo taikiklius ir pirmavo nuo pirmos iki paskutinės mačo sekundės.

Trečio kėlinio pabaigoje „Nevėžis“ buvo priartėjęs iki šešių taškų (60:66), tačiau „Vytautas“ sureagavo ir įpusėjus lemiamam ketvirčiui susigrąžino dviženklę persvarą, taip išvengdamas įtampos paskutinėmis minutėmis.

V. Šeškaus ekipa prisiminė savo tradicinį ginklą, kuris smarkiai aprūdijo pastaraisiais mėnesiais. Svečiai pataikė 12 iš 26 tritaškių (46 proc.), taip 12 procentų pranokdami savo sezono vidurkį.

„Vytautą“ į priekį vedė 16 taškų surinkęs kapitonas Eigirdas Žukauskas ir 15 taškų pridėjęs Justas Sinica.

Šįkart naudingas buvo ir LiAngelo Ballas, nepiktnaudžiavęs individualiais veiksmais. Amerikietis per 18 min. pataikė visus 3 tritaškius, 1 iš 2 dvitaškių ir surinko 11 taškų. Be to, jis atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Nevėžio“ gretose geriausias sezono rungtynes sužaidė Tadas Sedekerskis, pelnęs 17 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius. Už jį rezultatyvesnis buvo tik amerikietis Jamesas Woodardas (20 tšk.).

„Vytautas“ vertėsi be į Italiją šią savaitę išvykusio Tomo Dimšos, nuo suolo nebuvo pakelti Martynas Linkevičius, Gediminas Maceina ir LaMelo Ballas.

„Nevėžiui“ padėti negalėjo vienas ekipos lyderių Justas Tamulis.

„Vytautas“: Eigirdas Žukauskas 16 (7 rez. perd.), Justas Sinica 15, LiAngelo Ballas 11, Edvinas Šeškus, Kervinas Bristolis (9 atk. kam.) ir Egidijus Dimša – po 10.

„Nevėžis“: Jamesas Woodardas 20, Tadas Sedekerskis 17, Gintautas Matulis ir Aleksandras Zacharovas – po 9.

„Vytautas“ paskutinį kartą LKL pergalės skonį buvo pajutęs vasario viduryje, kuomet 97:95 palaužė „Šiaulius“.

Apskritai nuo brolių Ballų atvykimo į komandą sausio pradžioje prieniškiai LKL laimėjo vos antrą sykį.

Nepaisant ilgai lauktos pergalės, „Vytauto“ galimybės pabėgti iš paskutinės vietos lieka miglotos. Likus 6 turams iki reguliaraus sezono pabaigos devintoje vietoje esantis „Nevėžis“ lenkia autsaiderius dviem pergalėmis.

Savo ruožtu, kėdainiečiams nesėkmė ketvirtadienį komplikuoja atkrintamųjų varžybų planus – „Nevėžis“ pergale atsilieka nuo laipteliu aukščiau žengiančios Alytaus „Dzūkijos“.

Šį sezoną turnyro lentelės apačioje esančios komandos tarpusavyje kovojo ketvirtą kartą. Iki tol dvi pergales tarpusavio mačuose šventė „Nevėžis“, vieną – „Vytautas“.

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)