Trečiadienį Toronte vykusiose rungtynėse pergalę rezultatu 107:103 šventė šeimininkai „Raptors“, bet pastebimi buvo abu lietuviai, kurie, žaisdami NBA, savo jėgas tarpusavyje išmėgino pirmą kartą – iki tol stipriausios pasaulyje krepšinio lygos aikštelėse jiems susitikti nepavyko.

Starto penkete žaidęs J. Valančiūnas per 30 min. pelnė 15 taškų (4/7 dvitaškiai, 7/9 baudos) ir atkovojo 6 kamuolius, o nuo atsarginių suolo pakilęs D. Motiejūnas per 23 min. įmetė 13 taškų (6/8 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 1/1 bauda) ir sugriebė 5 atšokusius kamuolius.

Įdomiausia, kad lietuviai kurį laiką kovojo tiesiogiai – vienas prieš vieną, nes D. Motiejūnas buvo pastumtas į „centro“ poziciją vietoj Omero Ašiko.

Kaipgi visa tai atrodė? J. Valančiūnui buvo sunku suspėti paskui vikriai žaidusį D. Motiejūną, kuris nevengė ir metimų iš tolimų distancijų (tiesa, jis prametė visus 3 tritaškius).

Tačiau poroje epizodų D-Mo, išvydęs prieš save rankas į viršų iškėlusį tautietį, sutriko ir prarado kamuolį – vieną kartą pataikė juo tiesiai į J. Valančiūną, o kitą sykį atidavė jį kitam varžovų komandos nariui.

Viena D. Motiejūno klaida – žiūrėti ČIA

Kita D. Motiejūno klaida – žiūrėti ČIA
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas

Tačiau akivaizdu, kad D. Motiejūnas buvo pasiruošęs šiai akistatai ir neblogai išstudijavęs J. Valančiūno veiksmus, nes gynyboje didelių problemų neturėjo, o trečiame kėlinyje perskaitė JV firminį klaidinantį judesį, nors apsiginti nuo dviejų taškų ir nepavyko.

Klaidinantis J. Valančiūno veiksmas prieš D. Motiejūną – žiūrėti ČIA

Reikia pripažinti, kad J. Valančiūnas aikštėje atrodė kiek užtikrinčiau ir ramiau: apie tai byloja net tik net penkios D. Motiejūno surinktos pražangos, bet ir tai, kad Lietuvos rinktinės puolėjas net dukart nesugebėjo įkrauti kamuolio į krepšį. Ypač apmaudžiai jam nepasisekė pačioje trečio ketvirčio pabaigoje, kai jis greitai persivarė visą aikštelę ir galėjo prieš pat sireną įspūdingai įdėti iš viršaus. Jonui vienintelis mėginimas atlikti dėjimą pavyko kuo puikiausiai.

Pirmas nesėkmingas D. Motiejūno dėjimas – žiūrėti ČIA

Antras nesėkmingas D. Motiejūno dėjimas – žiūrėti ČIA

Galingas J. Valančiūno dėjimas – žiūrėti ČIA
Jonas Valančiūnas

Atėmus šiuos du nepavykusius dėjimus, D. Motiejūnas pataikė visus kitus 6 savo mestus dvitaškius ir vienintelę baudą. Jis nevengė žaidimo vienas prieš vieną ir per J. Valančiūno rankas iš viso pelnė 8 taškus.

Antras D. Motiejūno dvitaškis per J. Valančiūną – žiūrėti ČIA

Trečias D. Motiejūno dvitaškis per J. Valančiūną – žiūrėti ČIA

Dar du D. Motiejūno taškai – žiūrėti ČIA

J. Valančiūno dvitaškis su Jameso Hardeno pražanga – žiūrėti ČIA

Po susitikimo D. Motiejūnas tikino, kad dvikova su tautiečiu jam patiko.

„Žinoma, buvo smagu pakovoti su juo. Mes abu žaidžiame Lietuvos rinktinėje. Buvo įdomu pamatyti, koks jis dabar ir kaip patobulėjo, taip pat parodyti jam, ties kuo aš pats dirbu“, – teigė D-Mo.

Donatas Motiejūnas

Kada įvyks kita J. Valančiūno ir D. Motiejūno dvikova? Jei kalbėsime apie šį sezoną, tai nebent tik NBA superfinale, nes reguliariajame sezone „Raptors“ ir Hiustono „Rockets“ klubai nebesusitiks.

Na, o draugiškai pasistumdyti abu talentingieji aukštaūgiai galės vasarą per Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruočių stovyklą prieš 2014 metų pasaulio čempionatą Ispanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)