Trys kauniečių klaidos ir keturi varžovų atkovoti kamuoliai po „Žalgirio“ krepšiu per pirmąsias 3 minutes sukūrė progas Artūrui Valeikai pelnyti 8 taškus ir „Neptūnas“ pirmavo 8:0. Po minutės pertraukėlės jau žalgiriečiai surinko 9 taškus be atsako, kai Paulius Jankūnas dukart įmetė nuo lentos bei pridėjo tritaškį, o perėmęs kamuolį Vytenis Lipkevičius užbaigė greitą ataką – 9:8.

Tuomet įsižaidė 6 taškus pelnęs Laurynas Mikalauskas, vėl išvedęs „Neptūną“ į priekį 16:11. Milovanui Rakovičiui ir Mindaugui Kuzminskui pasižymėjus iš po krepšio, įsijungė ir „Žalgirio“ toliašaudė artilerija. Po tritaškį pataikė DeJuanas Collinsas bei M.Kuzminskas ir po pirmojo kėlinio svečiai atsiliko minimalia persvara – 19:20.

Tolimų metimų seriją žalgiriečiai pratęsė ir prasidėjus antrajam kėliniui. M.Kuzminskas įmetė vieną tritaškį, o Dainius Šalenga – du (30:27). Visgi, Simui Galdikui pelnius devintąjį tašką iš eilės ir „Neptūno gynėjams dukart pataikius iš toli, buvo likviduota M.Rakovičiaus septynių taškų nauda – 35:35.

Jį pakeitęs Robertas Javtokas atkovojo kamuolį puolime ir pelnė taškus, po Manto Kalniečio perdavimo įdėjo Tadas Klimavičius, taiklus buvo ir pats Mantas, o po D.Šalengos dar vieno tritaškio prieš didžiąją pertrauką „Žalgiris“ pirmavo 45:41.

Trečiojo kėlinio pradžioje M.Kalnietis greitose atakose atliko idealius perdavimus D.Šalengai ir V.Lipkevičiui. Taip pat R.Javtokas įmetė puskablį kaire ranka, D.Šalenga pataikė savo ketvirtąjį bei penktąjį tritaškius ir žalgiriečiai susikrovė 12 taškų pranašumą – 57:45.

D.Šalenga ir D.Collinsas baudų metimais bei M.Rakovičius dvitaškiu kurį laiką išsaugojo dviženklę persvarą (59:48, 62:52), tačiau klaipėdiečiai nepasidavė ir priartėjo. Tik M.Rakovičiaus dvitaškis paskutinę trečiojo kėlinio sekundę kiek pradžiugino „Žalgirio“ sirgalius – 65:59.

S.Galdikas ketvirtąjį kėlinį pradėjo dvitaškiu su pražanga (62:65), bet po to žalgiriečiai galutinai perėmė iniciatyvą ir spurtavo 21:1. Lemiamos atkarpos metu žibėjo D.Šalenga, pataikęs dar du tritaškius ir perėmęs porą kamuolių. Dėjimu ir gražiu perdavimu V.Lipkevičiui pasižymėjo ir M.Kuzminskas, keturis taškus surinko R.Javtokas, tritaškį įmetė Tomas Delininkaitis ir „Žalgiris“ nutolo triuškinamu skirtumu 86:63. Priblokštus šeimininkus dar nubaudė M.Kalnietis ir V.Lipkevičius, į švieslentę įrašę galutinį rezultatą 90:67.

„Žalgiris“: D.Šalenga 27 (7/9 trit., 6 per. kam.), M.Rakovičius 13, M.Kuzminskas 10 (6 atk. kam., 3 per. kam.), R.Javtokas 9 (5 atk. kam.), V.Lipkevičius 8 (4/4 dvit.), D.Collinsas 7, P.Jankūnas 7, M.Kalnietis 4 (8 rez. perd.), T.Delininkaitis 3, T.Klimavičius 2.

„Neptūnas“: S.Galdikas 18 (6/7 dvit., 6/7 baud.), R.Danys 11, A.Valeika 10 (5 atk. kam.), L.Mikalauskas 10 (7 atk. kam.).