Pirmąjį kėlinį vilniečiai pradėjo kur kas energingiau, demonstravo itin kibią gynybą ir jau per 10 min. įgijo dviženklį pranašumą – 22:9.

Antrajam kėliniui įpusėjus aikštėje užvirė išskirtinės aistros. Emocingai sureagavęs į teisėjų sprendimą neskirti pražangos Arnui Butkevičiui, pataikiusiam alkūne į veidą Dovydui Giedraičiui, pratrūko svečių treneris Nenadas Čanakas.

Nesivaldęs serbas grūmojo arbitrams, buvo nubaustas antra technine pražanga, palikdamas aikštę pečiu kliudė vilniečių trenerį Giedrių Žibėną, o vėliau iš tribūnos jį užsipuolė pagrindinis „Ryto“ akcininkas Darius Gudelis.

Itin karštą vyrų kivirčą nutraukė sostinės klubo sporto direktorius Donatas Zavackas, o teisėjams padalijus pražangų ir išklausius į aikštę taip pat įžengusio „Lietkabelio“ prezidento Alvydo Bieliausko priekaištų, rungtynės galų gale buvo pratęstos.


Aikštėje absoliučiai dominavę vilniečiai po 20 min. pirmavo triuškinama persvara 51:27.

Iš diskvalifikuoto N. Čanako komandos vairą perėmė jo asistentas Laimonas Eglinskas, tačiau sustyguoti pakrikusio „Lietkabelio“ žaidimą ir jam sekėsi sunkiai.

Įpusėjus trečiajam kėliniui „Ryto“ persvara pasiekė net 27 taškus (59:32). Po 30 min. vilniečiai buvo priekyje 67:45. Atsitiesti svečiams taip ir nebepavyko: vilniečiai juos pranoko pagal visus statistinius komponentus ir iškovojo triuškinamą pergalę.

Šeimininkai realizavo 9 iš 25, o svečiai vos 2 iš 22 tritaškių metimų.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 14 (2/3 trit., 6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Vaidas Kariniauskas 11, Speedy Smithas 10, Margiris Normantas 7, Arnas Butkevičius 7, Jarvis Williamsas 7, Lukas Uleckas 6, Tanneris Leisneris 6 (8 atk. kam.) taškai.

„Lietkabelis“: Djordje Gagičius 13, Panagiotis Kalaitzakis 11 (0/4 trit.), Gabrielius Maldūnas 10 (10 atk. kam.), Kasparas Berzinis 6, Vytenis Lipkevičius 6 taškai.

Vilniečiai ant parketo antrą kartą iš eilės pasirodė be naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo titulą (MVP) iškovojusio kroato Ivano Buvos, o štai „Lietkabeliui“ jau galėjo padėti pirmas dvejas rungtynes praleidęs latvis Kasparas Berzinis.

Iki šiol vykusios pirmosios dvi komandų tarpusavio akistatos baigėsi išvykoje žaidusių ekipų pergalėmis. Pirmąsias rungtynes Vilniuje 77:68 laimėjo „Lietkabelis“, antrąsias Panevėžyje 88:66 – be Ivano Buvos žaidęs „Rytas“.

Pirmose rungtynėse aikštėje savo nepasitenkinimą įvykiais viešai demonstravęs I. Buva antrąjį susitikimą praleido neva dėl staiga suprastėjusios sveikatos ir pakilusios temperatūros.

Ketvirtosios serijos rungtynės birželio 4 d., šeštadienį, bus vėl žaidžiamos Panevėžyje.

Primename, kad serijoje dėl bronzos Kauno „Žalgiris“ 3-0 pirmauja prieš „Šiaulius“. Ketvirtosios, ir, galbūt, paskutinės serijos rungtynės vyks penktadienį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)