Svarbią pergalę iškovoję šiauliečiai jau tik per vienos pergalės atstumą atsilieka nuo 8-oje pozicijoje įsitaisiusios Alytaus „Dzūkijos“.

Verta paminėti, kad tai jau antroji „Šiaulių“ pergalė prieš uteniškius šį sezoną. Vasario mėnesį namuose Antano Sireikos auklėtiniai triumfavo 92:87.

Savo padėtį ketveriukėje vis labiau komplikuojantys uteniškiai patyrė trečiąją nesėkmę iš eilės. „Lietkabelis“ yra laimėjęs tiek pat rungtynių, tačiau turi vienerių atsargą, o „Rytas“ per penkis laimėjimus.

Po traumos į uteniškių gretas sugrįžo lyderis Vaidas Kariniauskas. Įžaidėjas pelnė 20 taškų, tačiau suklydo net 7 kartus. Itin apmaudžiai du kartus jis klydo paskutinę rungtynių minutę.

Rungtynių pradžia neatrodė palanki svečiams. Dvi savaites nesitreniravę šiauliečiai atrodė vangiai, o „Juventus“ per dvi su puse minutės įgijo dviženklį pranašumą (1:12).

Šiauliečiai neatsitokėjo iki antrojo kėlinio pradžios. Jame jau dominavo Kasparo Berzinio ir Eimanto Stankevičiaus duetas surinkęs 22 taškus, o komanda labai greitai perėmė pranašumą.

Geriau sekėsi tvarkytis ir gynyboje – uteniškių lyderis V. Kariniauskas kiek išsikvėpė, o tai leido per pertrauką svečiams džiaugtis pranašumu (51:47). Po permainingo trečiojo kėlinio priekyje vėl buvo šeimininkai – 68:70.

Mačo pabaigoje „Šiaulius“ į priekį timptelėjo labai svarbus Elvaro Fridrikssono metimas – likus 22 sek. islandas persvėrė rezultatą (88:86).

Paskutinėje atakoje „Juventus“ gelbėti bandęs V. Kariniauskas perlaikė kamuolį, atliko perdavimą į teisėjo kojas ir leido nugalėti svečiams.

„Juventus“: Vaidas Kariniauskas 20 (7/11 dvit., 1/6 trit., 7 kld., 8 naud. bal.), Gintautas Matulis 14, Mindaugas Kupšas 13 (8 atk. kam., 24 naud. bal.), Martynas Gecevičius 11, Vytautas Šulskis 10 taškų.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 21 (7/11 dvit., 7/9 baud. met., 20 naud. bal.), Elvaras Fridrikssonas 19, Eimantas Stankevičius 14, Mindaugas Lukauskis 12, Kasparas Berzinis 11 taškų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)