Lietuviai geriau pradėjo rungtynes (10:5), tačiau jau kėlinio viduryje Turkija išlygino rezultatą. Mūsiškiai nesutriko po varžovų spaudimo ir po 10 min. kovos pirmavo keturiais taškais (23:19).

Antrame kėlinyje po krepšiais vis labiau pradėjo dominuoti Turkijos rinktinės žaidėjas Ademas Bona. Nors aukštaūgiui pačiam sunkiai sekėsi rinkti taškus, tačiau po krepšiais rinkęs kamuolius, jis suteikdavo antrus šansus komandos draugams. Lietuviams prastai sekėsi rinkti taškus puolime, iš viso per ketvirtį pelnė tik 9, ir po dviejų kėlinių atsilikinėjo 5 taškais (32:37).

Trečiajame kėlinyje turkai buvo nutolę į priekį jau dviženkliu skirtumu, tačiau Lietuvos rinktinės nepalūžo ir sugrįžo į rungtynes. Kėlinys buvo sužaistas lygiai, o lietuviai ir toliau turėjo 5 taškų deficitą (50:55).

Ketvirtame kėlinyje Lietuvos rinktinė pajuto, kad gali perlaužti rungtynių eigą ir beveik tai padarė. Mūsiškiai ne tik išlygino, tačiau ir kelis kartus persvėrė rezultatą. Likus 17 sek., po Pauliaus Murausko tritaškio, lietuviai dar kartą išlygino rezultatą, gynyboje susitvarkė su varžovais ir paskutinei atakai turėjo 10 sek., tačiau tas pats P.Murauskas užsižaidė su kamuoliu ir komandoms teko žaisti pratęsimą (73:73).

Pratęsimo metu užtikrinčiau sužaidė turkai ir nors paskutinę minutę lietuviai galėjo dar kartą pakreipti rungtynes savo naudai, tačiau nei Radvilo Kneižio, nei Liutauto Lelevičiaus tritaškiai tikslo nepasiekė – 80:83.

Lietuva: Tautvydas Baltrušaitis 14, Radvilas Kneizys 13, Paulius Murauskas 12, Gytis Valickas 9, Emilis Butkus ir Liutauras Lelevičius po 8, Olegas Kojenetsas 7 (10 atk.k.), Titas Sargiūnas 6, Rokas Jocius 2, Ugnius Jarusevičius 1, Lukas Pivoriūnas ir Dominykas Butka po 0.

Turkija: Koralpas Turkas 17 (9 atk.k.), Yigitas Hamza Mestoglu 16, Batinas Tuna 15, Omeras Ege Peksari ir Ademas Bona po 10.

Turnyro starte penktadienį lietuviai 94:56 sutriuškino Estijos krepšininkus, o turkai 74:52 nepagailėjo Slovėnijos nacionalinės ekipos.

Sekmadienį rugpjūčio 11 dieną, Lietuvos krepšininkai C grupėje 22.00 val. žais su Slovėnija.

Į turnyro aštuntfinalį pateks visos C grupės komandos, o lietuviai atkrintamąsias varžybas pradės su viena D grupės ekipų – Graikija, Serbija, Prancūzija arba Bosnija ir Hercegovina.

Šiai rinktinei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomasis komitetas (VK) iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)