Itin aktyviai dvikovą pradėję „Panathinaikos“ krepšininkai naudojosi aikštės šeimininkų netaikliais metimais ir dar pirmojo kėlinio pabaigoje atitrūko 24:11.

Rimui Kurtinaičiui savo auklėtinius pavyko pažadinti tik antrojo kėlinio pabaigoje, kai iš toli prabilę snaiperiai Janis Timma ir Jonas Jerebko išlygino rezultatą 33:33.

Po didžiosios pertraukos „Chimki“ krepšininkai vėl kvėpavo varžovams į nugaras, kol įpusėjus kėliniui perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 57:52.


Likus žaisti 10 min. Maskvos srities ekipa pirmavo 62:59, o aikštės šeimininkams sąlygas trečio ketvirčio pabaigoje padėjo diktuoti Viačeslavas Zaicevas, per kelias minutes pelnęs 11 taškų.

Paskutiniame kėlinyje užvirė itin atkakli kova taškas į tašką. Likus žaisti 2 min. rezultatas buvo lygus 73:73, tačiau Atėnų komanda sugebėjo pabėgti į priekį 73:78.

Dairis Bertanis smeigė taiklų tritaškį ir suteikė vilties „Chimki“ ekipai (76:78). Vis dėlto to paties D. Bertanio paskutinis metimas, galėjęs išplėšti pratęsimą, buvo netaiklus. R. Kurtinaičiui liko tik griebtis už galvos dėl neišnaudotos progos.

Abi komandos prastai metė nuo tritaškio linijos: pataikė tik po 5 metimus iš 23 (21,7 proc.), tačiau kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo svečiai iš Atėnų (39:32).

R. Kurtinaitis negalėjo visiškai išnaudoti iš J. Timmos, nes latvis greitai surinko 4 pražangas, o ant suolo buvo priverstas sėstis prieš lemiamas rungtynių minutes.

„Chimki“ penktadienį žaidė be savo žvaigždės Aleksejaus Švedo, legionierių Grego Monroe ir Stefano Jovičiaus.

Chimki“: Devinas Bookeris 15, Dairis Bertanis 14, Jordanas Mickey 12, Viačeslavas Zaicevas 11, Jonas Jerebko (9 atk.k.) ir Janis Timma po 9, Sergejus Monia ir Sergejus Karasiovas po 3.

Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 16 (8 atk.k.), Konstantinos Mitoglou 12 (9 atk.k.), Benas Bentilas 11, Marcusas Fosteris ir Eleftherios Bochoridis po 10, Nemanja Nedovičius 7, Georgios Papagiannis 6, Zachas Auguste'as 4, Giorgios Kalaitzakis 2.

Paskutinį kartą „Panathinaikos“ išvykoje įveikė „Chimki“ 2009 metų gruodį (87:82). Paskutinėse šešiose tarpusavio dvikovose triumfuodavo aikščių šeimininkai, įskaitant įspūdingą Maskvos srities ekipos pergalę praėjusių metų spalį triuškinamu rezultatu 103:86.

Kitas rungtynes Rimo Kurtinaičio auklėtiniai spalio 9 dieną savo aikštėje žais su Kauno „Žalgiriu“, kuris Eurolygos starte išvykoje 68:67 išplėšė pergalę svečiuose prieš Pirėjo „Olympiakos“. Tą pačią dieną Atėnų „Panathinaikos“ susigrums su principiniais savo varžovais Graikijoje Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)