„Žalgiris“ su slovėnu Zoranu Dragičiumi atsisveikino Naujųjų metų išvakarėse, nors krepšininkas prie Lietuvos čempionų gretų prisijungė tik spalio pabaigoje.

Su 32 metų slovėnu sutartis nutraukta abipusiu sutarimu.

Krepšininkas po nesėkmingo vos du mėnesius trukusio etapo „Žalgiryje“ neužtruko ieškodamas kitos karjeros stotelės ir sausio antrą savaitę prisijungė prie Liublianos „Cedevita Olimpija“ ekipos, besivaržančios Adrijos lygoje (ABA) ir Europos taurėje.

Z. Dragičius pasidalino mintimis su „Rtvslo.si“ naujienų portalo žurnalistu Tilenu Jamniku apie laikotarpį Lietuvoje.

Pirmosios dienos „Žalgiryje“ slovėnui nieko niūraus nežadėjo. Tačiau po optimistinės pradžios Z. Dragičius žaisdavo vis mažiau.

Akivaizdu, kaip rašo www.rtvslo.si, abu slovėnai, Z. Dragičius ir komandos strategas Jure Zdovcas, nerado bendros kalbos, o po dviejų mėnesių dėtas taškas etapui Lietuvoje.

„Visada trokštu žaisti ir įrodyti savo vertę. Taip buvo ir „Žalgiryje“, tačiau ten radau daug problemų. Nežinau, ko jie iš manęs norėjo.

Pradėjau normaliai, gaudavau žaidimo minučių, o vėliau nebetikau kažkokiai sistemai. Aš tą supratau ir reagavau. Nenorėjau sėdėti ant suolo.

Problema kilo dėl to, jog trūko sąžiningumo. Jei kas nors tavęs nori ir pasirašo sutartį, tegul suteikia galimybę. Nežinau, kodėl nežaidžiau.

Supratau, jog Zdovcas manimi nepasitiki, o vadovaujant tokiam strategui, kuris tavimi nepasitiki, žaisti aš negaliu.

Tai aktualu kiekvienam žaidėjui. Turėjome išsiskirti, nenorėjau, jog nukentėtų mano pasitikėjimas savimi, nes Kaune buvau tik statistas“, – kalbėjo 196 cm ūgio gynėjas.

Zoranas Dragičius

Atvykęs į Liublianą, krepšininkas rado nemažai pažįstamų ir neslepia džiaugsmo priėmęs tokį sprendimą.

„Žinoma, čia tikslai aukšti. „Olimpija“ gera komanda, pasirašė sutartis su amerikiečiu Yogi Ferrellu, slovėnu Alenu Omičiumi, čia taip pat žaidžia aukštos klasės žaidėjai, tokie kaip Jaka Blažičius, Edo Muričius, Jacobas Pullenas.

Šiemet ekipa neišvengė kluptelėjimų, kurių tikrai neturėtų sau leisti.

Tačiau tai krepšinio dalis ir pasitaiko tokių paslydimų. (...) Turime pavyti ABA lygos lyderių trejetą, o Europos taurėje pasiekti aštuntuką“, – kalbėjo po dešimtmečio į tėvynę žaisti grįžęs slovėnas.

„Nutraukus kontraktą su „Žalgiriu“ buvo užsidaręs Eurolygos perėjimų „langas“, tad „Olimpija“ buvo geriausias sprendimas.

Džiaugiuosi, jog esu „Olimpija“ dalimi. Tikrai norėjau kada nors užsivilkti šios komandos marškinėlius“, – džiaugiasi Z. Dragičius.

Paskutinę spalio dieną į Lietuvą atvykęs puolėjas „Žalgirio“ gretose Eurolygoje iš viso sužaidė 9 rungtynes, per kurias rinko po 3,9 taško ir po 1,2 atkovoto kamuolio.

Geriausios jo rungtynės – pergalinga dvikova su Stambulo „Fenerbahče“, kurioje pelnė 13 taškų.

„Betsafe-LKL“ čempionate Z.Dragičius ant parketo pasirodė 4 rungtynėse, kuriose pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Slovėnas Eurolygoje iš viso žaidė 7 sezonus. Po karjeros pradžios gimtosios Slovėnijos komandose, vėliau jis 2013 m. debiutavo stipriausioje Europos lygoje Malagos „Unicaja“ gretose, žaidė Maskvos srities „Chimki“, Milano „Olimpia Armani“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipose.

Z. Dragičius turi ir NBA patirties – 2014–2015 m. jis rungtyniavo Finikso „Suns“ ir Majamio „Heat“ komandose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)