Naujasis Kinijos CBA lygos sezonas prasidėjo spalio 17 dieną. 20 komandų žaidžia „burbule“ Džudzi mieste, Džedziango provincijoje. Daugelis klubų rungtyniauja be legionierių, jiems palikta patiems spręsti, ar jų apskritai reikia.

Kol kas be savo naujojo pirkinio D. Motiejūno žaidžianti „Flying Tigers“ ekipa su 6 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais išlieka pirmoje turnyro lentelės pusėje. Kada lietuvis galės prisidėti prie komandos, kol kas neaišku. Kaip ir neaišku, kodėl krepšininkas iš Lietuvos nepradėjo žaisti nuo pat sezono pradžios.

„Ten yra dalykai, kurių klubas nesugebėjo padaryti. Laukėme kartu dokumentų, aš jų iki šiol nesu gavęs. Taigi treniruojamės nuotoliniu būdu. Donato karantinas baigiasi lapkričio 14 dieną. Jam jau buvo atlikti du testai, kraujas priduotas. Situacija tokia“, – pasakojo V. Mikalauskas.

Aš laukiu, kada galėsiu išvykti, jei ne – tuomet nei verksiu, nei skųsiuosi, tokia situacija. Mėginsime kiek įmanoma dirbti nuotoliniu būdu. Kinija sunkiai išduoda vizas ir čia net nesvarbu, kad aš pats 8 metus esu dirbęs Kinijoje. Situacija tokia, kokia yra, turime ją gerbti.
Virginijus Mikalauskas

Anot jo, informacijos pateikiama nedaug, o pasiekti savo komandas pavyksta toli gražu ne visiems užsieniečiams.

„Žmonės negauna vizų įvažiuoti į Kiniją. Amerikiečiams – problemos, jie laukia, negauna vizų. Aišku, kiekvienas klubas atskirai sprendžia, reikia ar nereikia jiems legionierių. Mes vis dar laukiame, mūsų agentas dirba tuo klausimu.

Turistinių vizų Kinija apskritai neišduoda, reikia specialaus iškvietimo. Tikiuosi, jo sulauksiu, Donatas taip pat to tikisi. Situacija dabar tokia, kad dirbu iš Lietuvos. Atsisėdame prie planšetės ir dirbame nuotoliniu būdu. Jau turime patirtį – kai atsirado virusas, buvome Kinijoje, tai žinome, ką reiškia karantinas. Man tai ko gero – jau penktas karantinas. Tai jis didelio streso nevaro, žinome, kaip elgtis ir dirbti“.

Ar D-Mo pavyko sukontaktuoti su klubu ar jo atstovais?

„Su klubu komunikacija vyksta minimaliai, per vertėją, daugiausiai čia dirba agentas. Donatas turi pirmiausiai pabaigti karantiną, o tada žiūrėsime. Kiek turime informacijos, atvykusiems amerikiečiams darytas pirmasis testas buvo neigiamas, o antrasis teigiamas. Tai jiems užsivėrė kelias, juos turi siųsti atgal į savo šalį.

Apskritai reikia kuo mažiau domėtis ir klausinėti, tuo mums bus paprasčiau ir lengviau bus spręsti situaciją. Mums neturi dėl to skaudėti galvos. Nieko nepakeisime, jie Kinijoje jautrūs tais koronaviruso klausimais“, – pasakojo krepšininko asmeninis treneris.

Pasak jo, D. Motiejūnas net neskrido į Sindziangą, o apsistojo Džongšu provincijoje esančiame viešbutyje.

„Klubas padėjo susitvarkyti, kad Donatas karantinuotųsi geresniame viešbutyje, nors ten už viską reikia patiems mokėti, kol nenuvyks į komandą, o vėliau gal klubas padengs tuos kaštus. Kiek žinau, tame „burbule“ – kiti saugumo reikalavimai. Ten yra tik komandos ir aptarnaujantis personalas, nes, kiek supratau, taip pat žaidžiama be žiūrovų“, – sakė V. Mikalauskas.


D. Motiejūnas bus testuojamas dar ne kartą. 2011 metų NBA naujokų biržoje 20-uoju numeriu pašaukto aukštaūgio laukia dar vienas COVID-19 testas išeinant iš viešbučio. Esant neigiamam rezultatui, krepšininkas vyks ten, kur bus atliekami kiti formalumai, tikrinama sveikata, kad įsigaliotų kontraktas su klubu.

Kada lietuvis pasieks Kinijos CBA „burbulą“, kol kas neaišku. Kaip ir neaišku, ar pavyks treneriui prisijungti prie D-Mo.

„Aš laukiu, kada galėsiu išvykti, jei ne – tuomet nei verksiu, nei skųsiuosi, tokia situacija. Mėginsime kiek įmanoma dirbti nuotoliniu būdu. Kinija sunkiai išduoda vizas ir čia net nesvarbu, kad aš pats 8 metus esu dirbęs Kinijoje. Situacija tokia, kokia yra, turime ją gerbti“, – kalbėjo V. Mikalauskas.

Praėjusį sezoną Kinijoje D. Motiejūnas per rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 22,8 taško, atkovodavo po 15,1 atšokusio kamuolio bei atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Per čempionato pertrauką jis spėjo apsivilkti ir Lietuvos rinktinės marškinėlius per dvikovas su Belgija bei Čekija – jose metė po 13,5 taško ir griebė po 6 atšokusius kamuolius.

Pažymėtina, kad daugiausiai gyventojų pasaulyje turinčioje valstybėje Kinijoje, kurioje ir ėmė plisti koronavirusas, praėjusią parą oficialiais duomenimis fiksuoti tik 33 koronaviruso atvejai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)