Vos tik užsiminus apie Lietuvą ir pasaulio čempionatą, 22 metų aukštaūgis neabejojo.

„Žinoma, kad žaisiu, jei tik traumų nebus“, – patikino puolėjas.

D. Sabonis tvirtina, kad ilgo poilsio po NBA sezono jam nereikės.

„Pora dienų prabėga nuo krepšinio, ir jau pasiilgstu aikštės, emocijų, o čia dar pasaulio čempionatas – žaisime už Lietuvą, Jei galėčiau, žaisčiau savo šalies rinktinėje nors ir kiekvieną vasarą, jei tik mane kviestų“, – sakė „Pacers“ atstovas.

Jis jau gynė Lietuvos rinktinės garbę 2015 m. Europos čempionate, 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje, tačiau 2017-ųjų vasarą, vos tik pasirašęs sutartį su „Pacers“, iš šio klubo negavo leidimo rungtyniauti Senojo žemyno čempionate.

Dabar ketvirtą vietą Rytų konferencijoje užimančios komandos legionierius iš Lietuvos įsitikinęs, kad kliūčių dalyvauti pasaulio čempionate neiškils – lietuvis mano užsitarnavęs tai savo sunkiu darbu ir pagerėjusia statistika.

„Treneris Nate'as McMillanas manimi kur kas labiau pasitiki, leidžia žaisti taip, kaip esu įpratęs, nestumia į man neįprastą vietą aikštėje“, – patogiai su „Pacers“ marškinėliais jaučiasi D. Sabonis.

Vidutiniškai 14,2 taško ir 9,2 atkovoto kamuolio per rungtynes renkantis Domas atsiliko nuo savo vidurkio praėjusią naktį Portlande, kai į gimtojo miesto komandos krepšį įmetė vos 7 taškus ir atkovojo tiek pat atšokusių kamuolių.

Tačiau palaikyti tautiečio gausiai susirinkusiems lietuviams, kurie dar ilgokai po mačo „Moda Center“ arenoje jo lūkuriavo, šventinio vakaro tai nesugadino. Išėjęs iš rūbinės krepšininkas mielai pozavo bendroms nuotraukoms.

O rūbinėje būtent prie lietuvio nusidriekė ilgiausia žurnalistų eilė. Ir į visus klausimus ispaniškai, angliškai ir lietuviškai D. Sabonis atsakinėjo taip pat drąsiai, kaip pastaraisiais mėnesiais jaučiasi aikštėje.