213 cm ūgio Vokietijos krepšinio rinktinės lyderis tapo aukščiausiu krepšininku, laimėjusiu NBA tritaškių metimų konkursą. Prieš metus Hiūstone snaiperių konkurso finale D. Nowitzki įveikė Ray Alleną ("Seattle SuperSonics") ir Gilbertą Arenasą ("Washington Wizards").

Nors D. Nowitzki pasiektas rezultatas - 18 taškų - buvo pats prasčiausias nuo 2000 metų, tačiau vokietis tikisi šiemet jį pagerinti.

Kiti tritaškių konkurso dalyviai bus paskelbti ketvirtadienį.

"Tai smagus konkursas. Jame dalyvavau tris kartus ir pernai pavyko laimėti. Garbė vien būti pakviestam į šį konkursą, būti vienu iš taikliausių metikų šioje lygoje. Tikiuosi, kad išeisiu į aikštę ir smagiai praleisiu laiką. Pažiūrėsime, kas laimės", - sakė D. Nowitzki.

D. Nowitzki tapo tik ketvirtuoju puolėju, laimėjusiu tritaškių konkursą per 21-erius jo gyvavimo metus. Anksčiau tai pavyko padaryti Larry Birdui, Glenui Rice'ui ir Predragui Stojakovičiui.

NBA absoliučios lyderės "Mavericks" (40 pergalių/9 pralaimėjimai) komandos lyderis D. Nowitzki šiame sezone per rungtynes vidutiniškai pelno po 29,4 taško, atkovoja po 9,4 kamuolio, o tritaškius meta 41,5 proc. taiklumu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją