ESPN svetainei daugiausia apie būsimus lygos naujokus rašantis Chadas Fordas teigė, kad aštuoniolikmetis 213 cm ūgio lietuvis vasarą turėtų dalyvauti naujokų biržoje.

„Po rungtynių buvo tokios nuotaikos, kad D. Motiejūnas linksta prie šių metų biržos. Vienas komandos vadovas, su kuriuo kalbėjau, teigė, kad lietuvis būtų pasirinktas jau pirmajame dvyliktuke. Du tarptautiniai skautai, D. Motiejūną matę kur kas daugiau, linkę jam skirti vietą tarp 15 ir 25 šaukimo. Tačiau visi yra tikri, kad dar po metų jis būtų tikrai pasirinktas aukščiau“, – po stovyklos Portlande rašė Ch. Fordas.

Praėjusią savaitę Portlande talentingiausi JAV ir pasaulio krepšininkai treniravosi ir surengė rungtynes, kurias pasaulio rinktinė laimėjo, o D. Motiejūnas pelnė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius. Sėkmingas lietuvio pasirodymas tiek rungtynėse, tiek per treniruotes paskatino spėliones dėl galimo dalyvavimo naujokų biržoje.

Interneto svetainės „DraftExpress“ vienas darbuotojų per praėjusią savaitę kelis kartus bendravo su D. Motiejūnu ir susidarė nuomonę, kad krepšininkas neskuba į NBA.

„Manau, man naudingiau būtų dar metus pažaisti Europoje, – tinklalapiui „draftexpress.com“ sakė lietuvis. – Šiuo metu aš tikrai negalvoju apie naujokų biržą.“

Tiesa, po sėkmingų rungtynių jis kiek sušvelnino toną.

„Mano tėtis ir agentas įvertins situaciją, pasvers galimus variantus ir tada priimsime sprendimą“, – kalbėjo krepšininkas.

D. Motiejūno iteresams atstovauja „Interperformaces“ organizacija ir šios agentūros vadovas Herbas Rudoy patvirtino, kad kol kas nepriimtas joks sprendimas.

„Viskas spręsis paskutinę minutę. Mes nenorime nieko skubinti, – sakė H. Rudoy. – Spręsdami dėl šio klausimo būsime labai atsargūs, nes tai turės įtakos visai jo karjerai. Iš Marco Gasolio ir Tiago Splitterio pavyzdžių išmokome, kaip naudinga jauniems žaidėjams likti Europoje ir kaupti patirtį.“

D. Motiejūno atveju ši vasara palanki tuo, kad jis nepriklausys jokiai komandai ir neturėtų mokėti jokios išpirkos, kaip yra su nemažai jaunų Europos krepšininkų. Tačiau jo agentas, anksčiau nusvilęs nagus su Martynu Andriuškevičiumi, neketina skubinti D. Motiejūno išvykimo į JAV.

„Padarysime viską, kad priimtume teisingiausią sprendimą. Nesvarbu, kas nutiks, Donatas bus geriausios sportinės formos“, – kalbėjo H. Rudoy.