Šiemet ilgą profesionalo karjerą užbaigęs 40-metis vokietis prisijungė prie kitų dviejų krepšinio legendų – kino Yao Mingo ir amerikiečio Kobes Bryanto.

Viena ryškiausių Senojo krepšinio žvaigždžių aktyviai dalyvaus planetos pirmenybių pristatymo renginiuose, lankysis Kinijoje vyksiančio čempionato arenose.

„Prisijungti prie Kobes ir Yao man didžiulė garbė, kadaise jie buvo mano varžovai, o dabar mes esame tarsi viena komanda.

Vilkėti savo šalies nacionalinės rinktinės aprangą ir dalyvauti FIBA tarptautiniuose turnyruose man visuomet buvo didžiulė garbė. Man teko laimė dalyvauti ir pasaulio čempionatuose, ir Europos čempionatuose, ir olimpinėse žaidynėse.

2002-aisiais su Vokietijos rinktine laimėta planetos pirmenybių bronza yra vienas įsimintiniausių mano karjeros momentų. Pasaulio čempionatas, kuriame varžysis 32 komandos, yra naujas žingsnis krepšinio plėtroje. Visą savo karjerą stebiu ir matau, kokiais sparčiais žingsniais į priekį žengia krepšinio bendruomenė, kaip tobulėja ši sporto šaka“, – teigė D. Nowitzkis.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis. Lietuvos rinktinė planetos pirmenybes pradės H grupėje su Australijos, Kanados ir Senegalo nacionalinėmis ekipomis.

Pirmenybėse dalyvauja ir gimtosios D. Nowitzkio Vokietijos rinktinė, kuri G grupėje kausis su Prancūzija, Jordanija ir Dominikos Respublika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)