Nenado Čanako auklėtiniai praėjusią savaitę išvykoje 67:76 nusileido Saragosos „Casademont“ ekipai ir serijoje iki dviejų pergalių atsilieka 0:1. Prieš kelionę į Panevėžį sekmadienį „Casademont“ apsilankė Madride, kur 70:92 neprilygo „Real“ krepšininkams.

Vienas „Lietkabelio“ lyderių Tomas Dimša oficialiai klubo internetinei svetainei teigė, kad Saragosos ekipa niekuo panevėžiečių nenustebino ir jie patys pridarė daug neatleistinų klaidų, kurios leido oponentams atitrūkti bei pasiekti pergalę.

– Kas nepavyko pirmajame mače Saragosoje?

– Turbūt, kad viskas nepavyko. Pirmoje dalyje dar žaidėme neblogai ir neblizgėdami gynyboje. Trečiajame kėlinyje jie atitrūko. Bandėme taikyti savo zoninę gynybą, bet ji irgi nedavė vaisių. Sunku buvo vytis varžovus, kai jie pabėgo.

– Trečiajame kėlinyje pridarėte nemažai klaidų. Tai buvo varžovų geros gynybos įtaka?

– Manau, kad ne tiek mus agresyviai spaudė, kiek patys išmėtėme tuos kamuolius: priimdavome blogus sprendimus, gynyboje laiku nesusikeisdavome ir jie įmesdavo lengvus taškus. Kelionė buvo sunki, galbūt tas nuovargis turėjo įtakos. Dažniausiai klysdavome patys, o ne varžovai priversdavo.

– Ar „Casademont“ kažkuo nustebino?

– Viskas buvo maždaug taip, ką treneriai ir sakė – nieko ypatingo nepateikė. Pralaimėjome kovą po krepšiais, nes turi labai gerus aukštaūgius. Galime pralaimėti tą kovą, bet ne tokiais skirtumais. Čia jau ir gynėjams reikia padėti kovoti dėl kamuolių.

– Kiek tos kelionės turi įtakos rungtynėms, kurios vyksta prabėgus parai po atvykimo?

– Priklauso nuo kelionės, kadangi būna ir lengvesnių skrydžių. Dabar susidėjo viskas, kadangi žaidėme taurę, tada 4 žaidėjai rungtyniavo rinktinėje, grįžus laukė išvyka į Klaipėdą, tada – į Saragosą. Negalime lygintis su „Žalgiriu“, bet mūsų grafikas irgi labai įtemptas.

Duobelė atsirado būtent šiuo metu, kas buvo ir dvikovoje su „Pieno žvaigždėmis“. Manau, kad tai yra normalu ir geriau dabar nei lemiamoje sezono stadijoje. Dabar turėsime šansą vėl kibti į atlapus „Casademont“ ekipai ir kovoti dėl lemiamo serijos susitikimo.

– Šeštadienį vietinėse pirmenybėse buvo pralaimėta „Pieno žvaigždėms“. Pristigo jėgų po sunkios kelionės?

– Tiesiog žaidėme be energijos, kas yra normalu po kelionių. Taip pat pasvaliečiai ruošėsi visą savaitę ir sustabdė daug situacijų, kur bandėme išnaudoti savo stipriąsias puses.

– Ar po šio mačo turėjote griežtą pokalbį?

– Mums kažkokio pokalbio nereikia, nes patys matėme, kad „Casademont“ yra stipri ekipa, bet tikrai galima eiti ir kovoti su ja. Pasikalbėjome rūbinėje, kad negalime taip rungtyniauti nei su „Casademont“, nei su „Pieno žvaigždėmis“. Pralaimėti galima, bet ne taip žaidžiant.

– Kas svarbiausia bus antradienį?

– Turime paruošti kažką naujo. Reikia pridėti energijos, pagerinti gynybą ir susikalbėjimą susikeitimo situacijose. Jeigu pavyks tai padaryti, aikštelėje bus visiškai kitoks vaizdas.

– Žaidėte Lietuvos rinktinėje. Kokie įspūdžiai iš ten?

– Labai džiugu buvo nuvažiuoti ten ir pamatyti viską iš vidaus. Buvau gerokai per mažai laiko, kad kažko naujo išmokti. Bandė treneris diegti naują sistemą ir per kelias dienas įvesti kuo daugiau derinių, kad galėtume žaisti. Normalu, kad pirmose rungtynės ne viskas pavyko, kadangi viskas visiškai nauja. Su čekais parodėme, kad galime žaisti daug geriau.

– Žaidėte startiniame penketuke, gavote daug minučių ant parketo. Ar tai nuteikia optimistiškai prieš vasarą, kai bus renkama sudėtis olimpiados atrankai?

– Labai džiugina, kad gavau tokį šansą. Aišku, ne viskas pavyko ir neparodžiau visko, ką galiu daryti geriausiai, bet tai yra normalu, nes jaudulys buvo dėl to, kad pirmą kartą buvau rinktinėje – bandžiau atiduoti visas jėgas gynyboje. Dabar apie vasarą negalvoju ir džiaugiuosi, kad gavau galimybę pasireikšti.

– Žaidžiate proveržio sezoną ir jau ekspertai jus mato kylant į aukštesnį lygį. Kaip reaguojate į tas kalbas?

– Buvo visokių kalbų ir pasiūlymų buvo atsiradę, bet pasikalbėjome su agentu ir nusprendėme, jog dabar neverta kažką daryti bei galvoti apie tuos reikalus viduryje sezono. Nusprendėme viską palikti vasarai ir tada spręsime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)