Eurolygos čempionai daugelio nuostabai kol kas palaiko kompaniją be pergalių žingsniuojančiai Kauno „Žalgirio“ komandai. Ir tai vyksta ne kur kitur, o turnyro lentelės pačiame dugne. „Anadolu Efes“ iškovojo vieną pergalę per šešias rungtynes, o Lietuvos čempionai kol kas pergalės džiaugsmo apskritai neragavo.

Antradienį žalgiriečiai Tel Avive 62:76 nusileido vietos „Maccabi“ krepšininkams, o Stambulo ekipa Atėnuose gavo dar vieną triuškinantį smūgį – pralaimėjo „Panathinaikos“ komandai 69:95.

„Anadolu Efes“ nepradėjo sezono gerai, bet turi daug talentingų žaidėjų. Taip pat jiems nepavyko paskutinės rungtynės. Matysime, kaip jie reaguos. Geros komandos po tokių rungtynių paprastai susitelkia, o tai nėra mums į naudą. Turime žiūrėti savo žaidimo, atidirbti aikštėje tai, kam skyrėme dėmesio per paskutines treniruotes. Tikiuosi, kad patobulinsime savo žaidimą. Tai darome su kiekvienomis rungtynėmis“, – kalbėjo J. Zdovcas.

„Žalgirio“ strategas atkreipė dėmesį, kad „Anadolu Efes“ koją kiša mąstymas, kad ji yra gera komanda: „Galbūt jie šiek tiek arogantiški, ypač gynyboje, stengiasi tai kompensuoti savo talentu puolime. Mes turime būti susikoncentravę, dalintis kamuoliu, ieškoti komandos draugų – juos tikrai rasime. Turime tai gerai atlikti. Antra – turime pagerinti gynybą. Gynyba prieš „Maccabi“ nebuvo prasta, bet gerai gindavomės apie 15 sekundžių per varžovų ataką, o tuomet atsipalaiduodavome ir klysdavome. Turime būti labiau agresyvūs, spausti varžovus, žaisti kietesnį krepšinį“.

Paklaustas, ką „Panathinaikos“ darė gerai, kad privertė kapituliuoti Eurolygos čempionų vardą ginančius krepšininkus, J. Zdovcas pabrėžė ir gerą šeimininkų puolimą, ir dviejų svečių lyderių trūkumą.

„Panathinaikos“ turėjo labai geras rungtynes puolime, buvo susikoncentravę, gerai gynėsi. Stambulo ekipai gal trūko Vasilje Micičiaus ir Bryanto Dunstono, tačiau per vienas rungtynes visko gali nutikti. Nežinome, kurie žaidėjai nežais penktadienį, bet kai komandoje yra 14 aukšto lygio žaidėjų, treneriui gal net lengviau rotuoti žaidėjus, jei kažkas nežaidžia. Vis tiek turime žiūrėti savo žaidimo“, – dalinosi mintimis „Žalgirio“ treneris.

Jis sutiko, kad Stambulo ekipai Elijah Bryantas – geras papildymas. „Ši komanda laimėjo Eurolygą, jie ilgai žaidžia kartu, naujokams gal sunkiau rasti savo vietą tokiose komandose, bet jis – geras žaidėjas. Tokio norėčiau ir savo komandoje“, – šyptelėjo slovėnas.

Anot stratego, kol Kauno komandoje daugiausiai klausimų dėl pasirodymo aikštėje penktadienį kelia Emmanuelis Mudiay. „Duočiau 40 prie 60 proc. Daugiau šansų, kad jis nežais, o kiti žaidėjai yra pasirengę“, – teigė J. Zdovcas.

„Anadolu Efes“ ir Kauno „Žalgiris“ penktadienį rungtynes pradės 20.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)