Apie 5 val. 40 min. bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kad oro uoste esančiame lėktuve yra padėti sprogmenys. Dėl šios priežasties visi skrydžiai iš Vilniaus oro uosto buvo laikinai atidėti.

Tarp oro uoste lūkuriavusių keleivių buvo ir „Žalgirio“ krepšininkai, kurie kartu su kitais keleiviais buvo paprašyti palikti oro uostą ir iš naujo praeiti visas patikrinimo procedūras.

Dėl susidariusių milžiniškų eilių patikrinimas truko apie 2 valandas ir žalgiriečiai Vilnių paliko apie 8 val. Pasiekusi Frankfurtą „Žalgirio“ delegacija jau nespėjo į lėktuvą, skrendantį į Madridą. Kelionę į Ispanijos sostinę kauniečiai pratęs popiet ir Madride dar turės laiko surengti vakarinę treniruotę.

Dėl ko sutriko jų kelionė, žalgiriečiai sužinojo tik nusileidę Frankfurte. Iki tol vėlavimo priežastis keleiviams nebuvo pranešta.

Dėl melagingo pranešimo apie sprogmenis Vilniaus policija ketvirtadienio rytą sulaikė neblaivų 42 metų vyrą.

6 val. ryto į Londoną turėjo išskristi ir geriausios Lietuvos metų sportininkės apdovanojimą trečiadienį vakare gavusi plaukimo olimpinė ir pasaulio čempionė Rūta Meilutytė su savo treneriu Jonathanu Ruddu, rašo sportas.info.