Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Ignas Brazdeikis – šių krepšininkų vasaros planus gaubia nežinia, neraminantį vyriausiąjį rinktinės trenerį Kazį Maksvytį.

Iki birželio pabaigos jam teks palaukti ir aiškesnių žinių dėl D. Motiejūno.

Pastarasis sekmadienį teigė, jog dėl rinktinės su juo bus galima kalbėti pasibaigus Prancūzijos pirmenybėms.

„Su treneriu Kaziu dar neteko plačiau kalbėti. Mūsų čempionatas baigsis birželio 20 d., realiai, paskutinis Europoje. Dabar pasakyti, kad tikrai važiuosiu į pasaulio pirmenybes, būtų kvaila – maža kas dar gali atsitikti. Pakalbėsime su treneriu, pažiūrėsiu, kokia bus mano sveikata, ir tuomet priimsime sprendimą“, – komentavo 32-ejų aukštaūgis.

Jis taip pat pridūrė nematantis reikalo kritikuoti kolegas, vasarą pirmenybę teikiantiems ne nacionalinei komandai.

„Keičiasi žaidėjų prioritetai, supratimas, atėjo nauja karta. Ankstesnioji gal labiau vertino buvimą kartu rinktinėje, dabar žaidėjai daugiau koncentruojasi, kaip gauti geresnį kontraktą.

Žaidėjai yra žmonės, viskas suprantama. Sezonai būna alinantys. Galime pakalbėti apie tai, kiek anksčiau būdavo rungtynių per sezoną ir kiek yra dabar. Pavyzdžiui, mes iš viso sužaisime per šimtą mačų. Patys pagalvokite, dauguma NBA komandų jau seniai pabaigė sezoną, o mes dar mėnesį žaisime.

Nesame iš geležies sutverti, kai kurie žaidėjai pavargę, kai kurie galbūt nori padirbėti individualiai stiprindami kūną. Manyčiau, reikėtų juos suprasti ir nesmerkti. Gal ir gaila, bet visiškai suprantama“, – samprotavo D. Motiejūnas.


Jo paties dar lauks ir darbovietės dilema. Sutartis su „Monaco“ baigs galioti vasarą, pats kaunietis anksčiau yra kalbėjęs apie norą grįžti į gimtojo miesto „Žalgirį“.

Bet kol kas D. Motiejūnas atideda ir šį klausimą – pasidžiaugęs, jog antrus metus iš eilės viso sezono metu išliko sveikas ir nepraleido nė vienų Eurolygos rungtynių, jis tiesiai nepasakė, ko norėtų labiau: likti „Monaco“ ar prisijungti prie „Žalgirio“.

„Žaidžiau gana stipriai, manau, savo darbą padariau. Toliau – jau klubo vadovų, trenerių sprendimai“, – sakė vidurio puolėjas.

Jo ekipa sekmadienį Kaune 78:66 nugalėjo „Barcelona“ ir užėmė trečią vietą Eurolygoje.

„Jau laimingesni nei buvome vakar. Nepatekus į finalą, „Barcelona“ gal nebelabai svarbu, kurioje vietoje finišuoti, o mums, žaidžiantiems Eurolygoje vos antrą sezoną, tai daug reiškia. Taip pat ir žiūrint į priekį – jau už trijų dienų prasideda Prancūzijos čempionato atkrintamosios varžybos, prieš jas reikėjo įgauti pasitikėjo, tai bus gera paspirtis“, – teigė D. Motiejūnas.

Galiausiai, krepšininkas pasidžiaugė, jog finalo ketvertas apskritai aplankė jo gimtinę.

„Emocijų daug, džiugu, kad Kaunas turėjo tokią šventę. Su kuo bekalbu, visi patenkinti – tikiuosi, čia nebuvo paskutinis toks renginys Kaune. Manyčiau, šis miestas nusipelnęs dar ne vieno panašaus renginio. Viskas tikrai atitiko lūkesčius, išskyrus mūsų pralaimėjimą pusfinalyje“, – šyptelėjo DMo.

Prieš tai visus keturis kartus monegaskus tarpusavio akistatose įveikusi „Barcelona“ sekmadienį jiems pralaimėjo pirmą kartą istorijoje. Savo ruožtu, „Monaco“ trečia vieta – geriausias pasiekimas Eurolygoje.

Primename, kad pusfinaliuose penktadienį „Barcelona“ 66:78 nusileido Madrido „Real“, o „Monaco“ 62:76 neatsilaikė prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)