Pirmajame rate Rimo Kurtinaičio auklėtiniai pademonstravo puikų puolimą ir varžovus išvykoje nugalėjo 101:71. Jau prieš ilgąją pertrauką svečiai buvo susikrovę dvylikos taškų pranašumą (45:33). Antroje susitikimo dalyje skirtumas dar labiau išaugo ir puikiai tritaškius metę (63 proc.) vilniečiai šventė užtikrintą pergalę.

„Manau, kad pralaimėjimas Krasnodare pernelyg nesugadino teigiamų nuotaikų komandoje. Aišku, pirmoje susitikime dalyje mes tikrai nežaidėme gerai, tačiau vėliau pakilome į kovą ir pasirodėme neblogai.

Dabar stengiamės į komandą integruoti du naujus žaidėjus ir norime, kad jie suprastų mūsų gynybos ir puolimo sistemas. Tai gali užtrukti kažkiek laiko, tačiau šiuo metu komandai tikrai nėra kuo skųstis.

Mindaugas yra puikus metikas ir labai kūrybingas žaidėjas. Arnas gali atlikti daugybę dalykų – jis puikiai rungtyniauja greitame puolime, užtikrintai ginasi. Manau, abu jie bus nemenka paspirtis komandai“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ ekipos įžaidėjas Chrisas Krameris.

„Nors pirmuose kėliniuose mače Rusijoje nedemonstravome norimo krepšinio, tačiau pertraukos metu susivienijome ir kovojome, neturėdami, ko prarasti. Prisivijome varžovus ir galėjome laimėti rungtynes. Tai nuteikė pozityviai, – sakė Vilniaus klubo gynėjas Benas Madgenas.

„Nors trečiadienį laukia svarbios Europos taurės rungtynės, negalime nuvertinti „Šiaulių“ klubo. „Betsafe–LKL“ lygoje galima patirti nesėkmę prieš bet kurį varžovą. Tuo jau įsitikinome Kėdainiuose, kur nusileidome „Nevėžiui“.

Žinome, jog būsimų varžovų gretose rungtyniauja daug talentingų krepšininkų. Negalime pernelyg žvalgytis į priekį ir privalome susikaupti mačui prieš Antano Sireikos auklėtinius.

„Lietuvos rytą“ papildę naujokai – labai pajėgūs. Esu Lietuvoje jau pusantro sezono ir teko prieš juos nemažai rungtyniauti. Pernai jie žaidė fantastiškai, puikiai pradėjo ir šiuos krepšinio metus. Tai – puikus papildymas mūsų komandai ir nuo šiol būsime dar stipresni.

Padėsime jiems kuo greičiau pritapti prie mūsų sistemos ir esu įsitikinęs, kad tiek Arnas, tiek Mindaugas rungtyniaus puikiai“, – kalbėjo australas.