„Skolos tempėsi gana ilgai, o praėjusį pavasarį klubas išvis nustojo mokėti atlyginimą J. Sinicai. Net jei klubas nebūtų vienašališkai nutraukęs sutarties, tai būtų padaręs pats žaidėjas dėl nemokamos algos. Nežinau, kodėl klubas taip elgėsi“, – DELFI teigė „East players” agentūros vadovas.

Neapmokėjo net sąskaitų už operaciją

2008 m. tarp puolėjo ir sostinės ekipos sudarytą sutartį, turėjusią galioti dar du sezonus, „Lietuvos rytas“ nutraukė praėjusį rugpjūtį. J. Sinica prašo priteisti likusią esą neteisėtai nutraukto kontrakto sumą – beveik milijoną litų.

Be to, J. Sinica „Lietuvos rytui“ pateikė pretenzijas dėl maždaug 120 tūkst. litų neišmokėto atlyginimo. Esą klubas nustojo mokėti žaidėjui sutartyje numatytą atlygį šių metų kovą.

Krepšininkas taip pat teisiasi dėl 50 tūkst. litų premijų, kurių dalis, J. Sinicos teigimu, neišmokėta dar už 2008-2009 m. sezoną.

203 cm ūgio žaidėjas pageidauja ir kompensacijos už išlaidas, susijusias su klubo sąnario traumos, kurią J. Sinica patyrė prieš pusantrų metų atstovaudamas „Lietuvos rytui“, gydymu.

„Pusantro sezono Justas žaidė kęsdamas skausmus. Gydytojai užtruko, kol išsiaiškino, kokios buvo jų priežastys. Tačiau „Lietuvos rytas“ nesiuntė Justo atlikti būtiną operaciją. Todėl praėjusį birželį jis pats už savo pinigus operavosi Austrijoje“, – pasakojo „East players” agentūros vadovas.

Savo ruožtu, agentūra „East players“ klubo reikalauja sumokėti maždaug 215 tūkst. litų tarpininkavimo mokesčio.

Bendra J. Sinicos ir „East players“ pateikto ieškinio suma sudaro 1,366 mln. litų.

Areną areštavo dėl nemokumo rizikos

Prieš mėnesį J. Sinica ir „East players“ pateikė pareiškimą dėl ginčo nagrinėjimo Ženevoje įsikūrusiam Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo tribunolui.

Pareiškėjai kreipėsi ir į Vilniaus apygardos teismą, prašydami viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ atžvilgiu taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Praėjusią savaitę teismas patenkino prašymą ir areštavo klubo nekilnojamąjį turtą – „Lietuvos ryto“ areną.

„Pareiškėjų reikalaujama suma yra didelė, atsakovas ilgą laiką neatsiskaito su pareiškėjais, todėl darytina išvada, kad yra didelė atsakovo nemokumo rizika“, – teigiama teisėjos Nataljos Cikoto pasirašytoje nutartyje.

Bandymai susitarti baigėsi patyčiomis

„East players” agentūros vadovo teigimu, bylinėtis su Lietuvos čempionų klubu nuspręsta tik po to, kai nepavyko susitarti gražiuoju.

„Ne kartą buvome susitikę, buvo išsiųstos mūsų pretenzijos. Klubo pasiūlytos sąlygos buvo net ne juokingos, o elementariai žeminančios žaidėją. Klubas siūlė vieno mėnesio atlyginimo dydžio kompensaciją, kuri sudaro tik kelis procentus nuo likusios kontrakto vertės“, – tikino krepšinio agentas.

„Lietuvos ryto“ klubo viceprezidentas, advokatas Sigitas Židonis DELFI tvirtino nieko nežinantis apie J. Sinicos pretenzijas ir greitai baigė pokalbį.

Su klubo valdybos pirmininku Jonu Vainausku ketvirtadienį susisiekti nepavyko. Vilniaus komanda ketvirtadienį vakare Prancūzijoje žais Eurolygos rungtynes su „Cholet Basket“ ekipa.

Šiuo metu be klubo esantis J. Sinica atlieka pusę metų truksiančią reabilitaciją po klubo sąnario operacijos.

Praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos sezone puolėjas aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 19 minučių ir pelnydavo po 4,7 taško bei atkovodavo beveik po 2 kamuolius. Kuklesnis buvo J. Sinicos pasirodymas Eurolygoje: 10 minučių, 1,6 taško ir 0,9 atkovoto kamuolio per mačą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją