Dėl kinų Naujųjų metų šventės šalies CBA krepšinio lygoje praėjusį savaitgalį buvo paskelbta pertrauka, tačiau po jos pirmenybės taip ir neatnaujintos. Čempionato rengėjai paskelbė, kad turnyras dėl koronaviruso stabdomas neribotam laikui.

Kaip Krepšinis.lt sakė Kinijoje, Nankino „Monkey Kings“ klube konsultantu dirbantis Gintaras Krapikas, visi čempionato dalyviai tikisi sulaukti naujo lygos pranešimo, kuriame informacija dėl turnyro stabdymo būtų bent kažkiek konkretizuota.

„Visi esame nežinioje. Kuriam laikui sustabdytas čempionatas, nėra aišku. Ir tai iš dalies natūralu, nes nėra žinių, kaip seksis kovoti su plintančiu virusu. Artimiausiomis dienomis turėtų būti surengtas lygos valdybos posėdis, galbūt tuomet gausime daugiau informacijos“, – teigė G. Krapikas.

Kol pats 58-erių krepšinio specialistas lieka Kinijoje ir laukia naujienų, Šanchajaus „Sharks“ komandai atstovaujantis Donatas Motiejūnas Krepšinis.lt žiniomis ketvirtadienį sugrįžo į Lietuvą.

„Logiškas sprendimas, nes jeigu čempionatą atnaujins, tai įvyks geriausiu atveju po savaitės. Taigi, visai normalu šį laiką praleisti namuose, o ne čia“, – situaciją komentavo G. Krapikas.

Su pačiu D. Motiejūnu kol kas susisiekti nepavyko, bet jo atstovaujamo Šanchajaus klubo atletinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas Krepšinis.lt teigė, jog aukštaūgis buvo išleistas į tėvynę neapibrėžtam laikui ir Lietuvoje sportuos individualiai.

Anot G. Krapiko, įtampa dėl Uhane kilusio ir sunkiai suvaldomo koronaviruso jaučiasi ir milžiniškame Nankino mieste, kuriame, kartu su aplinkine provincija, gyvena apie 10 milijonų žmonių.

„Šioks toks sujudimas jaučiamas, kai kur pareigūnai tikrina žmonių temperatūrą specialiais prietaisais. Jaučiasi, kad ne viskas yra taip, kaip įprasta, – pasakojo lietuvis, pripažinęs, kad tikrąjį problemos mastą suvokti yra sudėtinga. – Aš, kaip ir didžioji pasaulio dalis, kiniškos spaudos neskaitau, skaitau tik vertimus. Ir tikrosios informacijos dėl pačios viruso plitimo grėsmės mes tikriausiai ir nežinome. Nežinome, kiek patikima ir pati pateikiama informacija. Reikia laukti ir žiūrėti, kas čia bus. Manau, kad geriau nespėlioti, kokia bus viso to atomazga.“

Ketvirtadienį taip pat paskelbta, kad Nankine kovo 13-15 dienomis turėjęs vykti pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas perkeliamas į kitus metus – 2021-uosius.

Pasak šios dienos Kinijos vyriausybės pranešimo, šalyje išplitusio naujo koronaviruso aukų padaugėjo iki 170, taip pat patvirtinta daugiau kaip 1 700 naujų užsikrėtimo atvejų.

„Monkey Kings“ (12 pergalių/18 pralaimėjimų) komanda, kuriai padeda G. Krapikas, Kinijos čempionate tarp 20 komandų užima 14-ąją vietą. D. Motiejūno atstovaujama „Sharks“ (9/21) yra 16-oje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)