Turės laukti ir kitų komandų malonės

Vien pergalė penktadienio dvikovoje Vilniuje visų „Lietuvos ryto“ (1 pergalė/7 pralaimėjimai) problemų Eurolygos D grupėje neišspręstų.

Norint iškopti į kitą etapą, vilniečiams reikia laimėti abejas likusias rungtynes su „Brose Baskets“ (atsirevanšuojant didesniu nei 6 taškų skirtumu) ir Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) klubais bei laukti Belgrado „Partizan“ (Serbija) ekipos nesėkmės ketvirtadienio mače su „Barcelona“ (Ispanija).

Jei „Lietuvos rytas“ penktadienį vokiečius pranoktų mažiau nei 6 taškais, paskutiniame ture Lietuvos vicečempionams taip pat tektų laikyti kumščius už „Partizan“ krepšininkus, išvykoje žaisiančius su „Brose Baskets“ komanda – tik serbų pergalė pratęstų Vilniaus klubo pasirodymą Eurolygoje.

Anot R. Seibučio, „Lietuvos rytas“ norėtų būti kuo mažiau priklausomas nuo pašalinių veiksnių, todėl privalės pasiekti revanšą prieš Bambergo ekipą reikiamu skirtumu.

„Galima sakyti, kad pradėsime mačą rezultatui esant 0:6 varžovų naudai“, – pažymėjo vilniečių puolimo lyderis.

Kiek kitaip situaciją traktuoja komandos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas.

„Mūsų užduotis – tiesiog laimėti. Jei pradėsime rungtynes nuo skaičiavimo, nebus gerai. Pasąmonėje žaidėjai vis tiek turi tą skaičių, bet kombinuosime tik tada, jeigu reikės“, – kalbėjo specialistas.

Trys gynybos akcentai

„Lietuvos ryto“ atstovai teigia padarę išvadas po nesėkmės pirmo rato akistatoje Bamberge rezultatu 78:84 ir atlikę namų darbus, susijusius tiek su komandos puolimu, tiek su gynyba.

Ypač pabrėžiama pastaroji – pasak R. Seibučio, svarbiausia bus sustabdyti varžovų snaiperius prie tritaškio linijos, neleisti jiems įsisiūbuoti greitose atakose ir sutraukyti žaidimo du prieš du saitus.

„Oponentai neturi ilgo atsarginių suolo, bet 5-6 pagrindiniai žaidėjai „veža“ visas rungtynes. Vokietijoje mus skaudžiai baudė Boštjanas Nachbaras, baudė Antonas Gavelis. Akcentuojame gynybą prieš juos – pavykus juos išjungti iš žaidimo, būtų gerokai lengviau, nes adekvataus pakeitimo varžovai tikrai neturi.

Taip pat rengiame keletą trumpų derinukų, specialiai skirtų „Brose Baskets“. Vis dėlto manau, kad ne taktika ir deriniai šiose rungtynėse vaidins pagrindinį vaidmenį. Svarbiausia – susitvarkyti su psichologija, jauduliu. Vyrams sakome, kad reikės žengti į aikštę pamiršus, kokios svarbos šis mačas. Stengiamės žaidėjus atpalaiduoti nuo spaudimo“, – į būsimą mūšį žvelgė D. Maskoliūnas.

Užuojautos po kauke veidą paslėpusiam D.Dulkiui

Treneris neslėpė dideles viltis siejantis su R. Seibučiu, kuris specialiai dėl artėjančios Eurolygos dvikovos buvo patausotas pirmadienio VTB Vieningos lygos rungtynėse su Maskvos srities „Chimki“ (Rusija), pasibaigusiose lietuvių pralaimėjimu 69:80.

„Renaldas pailsėjo ir dabar yra puikios fizinės formos. Žinome, kad varžovai ruošia gynybą, specialiai skirtą Renaldui, todėl jam lengva nebus, bet visi iš jo tikimės labai daug“, – sakė D. Maskoliūnas.

Nežaidžiant lyderiui, daugiau progų pasireikšti gavo jo dubleris Deividas Dulkys, tačiau šiam išvyka į Rusiją baigėsi nelaimingai – po susidūrimo su varžovu gynėjui lūžo nosis.

Nepaisant traumos, trečiadienį krepšininkas jau treniravosi su komanda, veidą pridengęs apsaugine kauke.

Praėjusią vasarą užsimauti kaukę teko ir nosį taip pat susilaužiusiam R. Seibučiui, kuris neslėpė galintis tik užjausti jaunesnį kolegą.

„Man kaukė labai trukdė, žaidimo lygis smuko. Pasistengiau jos atsikratyti kaip įmanoma greičiau“, – prisiminė R. Seibutis.

Tačiau D. Maskoliūnas neabejoja, kad D. Dulkys bus pasiruošęs žaisti visa jėga.

„D. Dulkys sveikas, pasipuošęs, galės dabar gąsdinti vokiečius“, – šyptelėjo strategas.

Rungtynės tarp „Lietuvos ryto“ ir „Partizan“ klubų „Siemens arenoje“ prasidės penktadienį, 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)