Atitinkamas nutarimas įsigalios nuo birželio 1 d., o jo nepaisantiems žaidėjams ir specialistams bus neleidžiama atstovauti šalies rinktinėms.

Tokį klausimą į konferencijos darbotvarkę įtraukę LKF vadovai patys pripažįsta, jog nutarimas tėra formalus – šiuo metu nebeliko nė vieno Lietuvos žaidėjo, rungtyniaujančio Rusijoje ar Baltarusijoje.

Kovą paskutinė iš Rusijos namo grįžo Laura Želnytė, atstovavusi Krasnojarsko „Jenisej“ ekipai.

Tiesa, kol kas vis dar ne visiems pavyko atsikratyti nebevykdomų sutarčių su ligšioliniais klubais – supančiotas daugiamilijoninio kontrakto lieka Maskvos CSKA gynėjas Marius Grigonis.

„Šis nutarimas nedraudžia turėti sutarties kaip M. Grigonio atveju, bet neleidžia fiziškai žaisti Rusijoje ir Baltarusijoje“, – sakė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Anot LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, draudimas būtent ir skirtas padėti į panašias situacijas patekusiems lietuviams sklandžiau išsiskirti su jų nenorinčiais paleisti klubais.

„Nė vienam neužkertama kelio į rinktinę, o kaip tik padedama ieškoti išeičių. Tai padės spręsti formalumus, kurie dar neišsisprendė. Nenoriu detalizuoti, bet konkretūs atvejai visiems žinomi. Žaidėjams šis nutarimas suteikia papildomą argumentą greta visų kitų – nutraukti kontraktą jo gal ir nepakaks, bet padės teismuose, nes Rusijos klubai jais grasina“, – aiškino M. Balčiūnas.

Į gimtąjį Kauną dar vasarį grįžęs M. Grigonis iki šiol viešai savo padėties nekomentavo, nes gynėją tebevaržo ilgalaikė sutartis.

Nors kai kuriems CSKA legionieriams pavyko nutraukti kontraktus ir persikelti į kitas komandas, kitų atžvilgiu daugkartiniai VTB Vieningosios lygos čempionai laikosi griežtos pozicijos.

Pavyzdžiui, Ukrainoje gimęs Joelis Bolomboy, kuris iki šiol atstovaudavo Rusijos rinktinei, balandžio pabaigoje paviešino CSKA atsiųstą laišką, kuriuo jo reikalauta prisistatyti atgal į Maskvą, antraip grasinta imtis teisinių priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją