Lietuvos rinktinės puolėjas yra puikiai pažįstamas „Neptūno“ sirgaliams – mėlynai baltus Klaipėdos ekipos marškinėlius D. Gailius su pertraukomis yra vilkėjęs keturis sezonus, o paskutinį kartą tą darė 2014 – 2015 metų sezone.

„Labai džiaugiamės, kad komandą pavyko sustiprinti aukšto lygio klaipėdiečiu, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė klubo direktorius Vilius Sukonas. – Nors finansiškai esame susiveržę diržus, tačiau nutarėme sustiprinti komandą prieš artėjančias svarbiausias sezono kovas.

Atsižvelgėme į trenerio Kazio Maksvyčio norus bei strategiją. Tikimės, kad D. Gailiaus sugrįžimas į „Švyturio“ areną pritrauks ir dar gausesnį būrį sirgalių.“

Šį sezoną D. Gailius pradėjo Turkijoje, kur gynė Izmiro „Pinar Karšiyaka“ komandos garbę, tačiau 2019-ųjų metų pirmosiomis dienomis klubas su krepšininku abipusiu sutarimu nutraukė sutartį.

Turkijos čempionate D. Gailius spėjo sužaisti 9 mačus, vidutiniškai rungtyniavo po 22,1 minutės, pelnė po 6,3 taško, atkovojo po 3,1 kamuolio, atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Manau, kad tai yra geras impulsas komandai, – papildymu džiaugėsi K. Maksytis. – Deividas yra buvęs „Neptūno“ žaidėjas, žinomas ir pažįstamas. Sezonui prasidedant su klubo vadovais buvome sutarę, kad pradėsime kukliai, o esant galimybei pasistiprinsime, tad tikrai negalėjome praleisti tokios progos.

Deividas yra klaipėdietis, talentingas žaidėjas, galintis rungtyniauti per kelias pozicijas. Jis gali susikurti situacijas ir sau, ir komandos draugams. Svarbiose rungtynėse dabar turėsime stabilesnę sudėtį.“

Šiuo metu „Neptūnas“ su 14 pergalių ir 3 pralaimėjimais „Betsafe–LKL“ pirmenybėse žengia antras, tuo metu FIBA Čempionų lygos D grupėje užimama 7-oji vieta – 4 pergalės ir 6 pralaimėjimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)