„Žalgirio“ arenoje kalbėdamas su „Žalgiris TV“ aukštaūgis dalijosi savo įspūdžiais apie metus JAV bei grįžimą į Lietuvą.

„Tai buvo įdėto darbo ir tinkamai susiklosčiusių aplinkybių rezultatas, – apie paskutinį ir kartu geriausią sezoną „Notre Dame“ universiteto komandoje kalbėjo M. Gebenas. – Trečiajame kurse universitete galbūt irgi buvo nemažai galimybių pasirodyti, bet jomis nepasinaudojau. Kaip bebūtų, vasarą įdėtas darbas ir geras pasirodymas su studentų rinktine padėjo mano pasitikėjimui. Atsiradus galimybei, buvo įdėtas darbas ir rezultatai buvo geri.“

Krepšininkas minėtame sėkmingiausiame karjeros sezone universitete rinkdavo po 11,1 taško, atkovodavo po 8 kamuolius ir dvitaškius realizuodavo aukštu 60,6 procento tikslumu. Krepšininkas ketvirtajame kurse pirmą kartą studijų metais bandė savo laimę mesdamas tolimus metimus – metė triskart ir pataikė sykį.

Kalbėdamas apie savo svarbiausius žaidimo arsenalo ginklus M.Gebenas pabrėžė, jog dirba ties tuo, kad taptų pavojingas ne tik arčiau krepšinio, tačiau ir būdamas ties perimetru.

„Galiu pataikyti iš vidutinio nuotolio ir toliau dirbu, kad galėčiau pataikyti iš tolimesnių distancijų. Noriu „pristatyti“ tritaškį į savo žaidimo arsenalą. Manau, kad esu pakankamai atletiškas, kiek man to duota. Fizinės galimybės – kol kas geriausias ginklas“, – aiškino vidurio puolėjas.

Vasarą M.Gebenas dalyvavo ir NBA klubų stovyklose, kur buvo susitikęs ir su viena NBA legendų bei šiuo metu Los Andželo „Lakers“ vadovybėje dirbančiu Magicu Johnsonu. Vertindamas artėjančio pirmojo profesionalo karjeros sezono pradžią, aukštaūgis viliasi, jog tarpsezoniu įdėto darbo vaisiai bus matomi žengiant į vyrų krepšinį.

„Manau, kad labai daug darbo įdėjau šią vasarą. Norėtųsi pamatyti to darbo vaisius ir tikrai esu pasiruošęs tam debiutui. Labai nekantrauju, kada sezonas prasidės ir kada galėsime treniruotis su visa komanda ir varžytis“, – kalbėjo M.Gebenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)