„Barcelona“ (26/7) lengva pergale pažymėjo paskutinį namų mačą prieš artėjančias Ispanijos ACB lygos atkrintamąsias: Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 84:62 (16:16, 27:19, 30:15, 11:12) įveikė Bilbao „Basket“ (16/17) krepšininkus.

24-erių G. Masiulis po dvikovos pripažino, jog „Barca“ – aukščiausios prabos varžovas ir džiaugėsi proga žaisti prieš Eurolygos finalo ketverto favoritus.

Svečių gretose aukštaūgis iš Lietuvos žaidė 19 minučių ir pelnė 3 taškus (1/1 dvitaškis, 0/2 tritaškių, 1/2 bauda), atkovojo 3 kamuolius, kartą suklydo, dukart prasižengė ir rinko 2 naudingumo balus.

Pokalbyje su DELFI TV žurnalistu, laidos „Šaro Barsa“ autoriumi Tomu Ramansku G. Masiulis įvertino deiutinį sezoną ACB lygoje, patirtį Ispanijoje ir „Barcelonos“ meistriškumą.

„Sezonas į pabaigą, šį vakarą praradome visus šansus patekti į atkrintamąsias, tačiau bet kokiu atveju džiaugiuosi szonu. Buvo geri metai Ispanijoje, ir komandai neblogai sekėsi.

Sezono pradžioje reikėjo adaptuotis, nauja lyga, visai kitokie greičiai, Lietuvoje su tuo nebuvau susidūręs.

Atrodo, susitinki su autsaideriais, su turnyro lentelės apačios komandomis, tačiau su visais reikia kautis. Čia labai smagu žaisti. Lietuvoje – „Žalgiris“ stipriausias, tada „Rytas“, dar „Lietkabelis“ ir koks „Neptūnas“ iš tų pajėgesnių ekipų.

ACB lygoje nėra silpnų, čia – ir Eurolygos, ir „Eurocup“, ir FIBA Čempionų lygos klubai. Gal kokios 9-ios komandos žaidžia Europos frontuose ir visur pirmauja“, – apie debiutinius metus ir patirtį Ispanijoje kalbėjo G. Masiulis.

Antradienį vakare Gytis stojo prieš kitoje barikadų pusėje dirbantį tėvą Tomą Masiulį, talkinantį trenerių štabe Šarūnui Jasikevičiui.

„Smagu atvykti į Barseloną, su tėvais susitikti. Pačios rungtynės sunkiai klostėsi, ne pagal mūsų planą. Visgi, susitikome su Eurolygos finalo ketverto komanda ir favorite laimėti Eurolygą.

Jau stipresnių komandų nėra, iš tos pusės smagu su tokiu varžovu susitikti, įvertinti save.

Teko Nikola Mirotičių stabdyti, dariau, ką galėjau, bet vis tiek surinko savo taškus. Neįtikėtinas jausmas turėti galimybę kovoti prieš tokį oponentą“, – teigė G. Masiulis.

Šiame sezone Bilbao ekipos aukštaūgis vidutiniškai ACB lygoje per 33 susitikimus žaidė po 19:24 min., pelnė po 6,5 taško, atkovojo po 3,1 taško ir atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tai buvo paskutinės „Barcelonos“ namų rungtynės prieš artėjančias atkrintamąsias. Paskutinę reguliariojo sezono dvikovą lygos lyderiai sužais savaitgalį Manresoje. Tai bus paskutinė repeticija prieš Eurolygos finalo ketvertą, gegužės 19-21 dienomis vyksiantį Belgrade.

„Barcelona“ jau anksčiau buvo užsitikrinusi 1-ą vietą reguliariajame sezone, Bilbao klubas (16/17) – 10-oje vietoje ir jau prarado galimybes patekti į atkrintamąsias.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją