Jame – šešių klubų atstovai, o sąrašo viršūnėje yra įsitaisęs Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelonos“ aukštaūgis Nikola Mirotičius. Ilgalaikį kontraktą su „Barca“ sudaręs 30-metis puolėjas per ateinantį sezoną apytiksliai turėtų uždirbti apie 4,5 mln. JAV dolerių jau atskaičius mokesčius.

Antrą-trečią vietas dešimtuke užima praėjusio sezono čempionų – Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjų Shane'o Larkino ir Vasilije Micičiaus duetas. Amerikiečio ir serbo dueto atlyginimai yra įkopę į 3 mln. dolerių vertės zoną.

Du ir daugiau milijonų per sezoną uždirbs trys aukštaūgiai – serbas Nikola Milutinovas iš Maskvos CSKA, čekas Janas Vesely iš Stambulo „Fenerbahče“ ir Žaliojo Kyšulio salų milžinas Walteris Tavaresas, atstovaujantis Madrido „Real“.

Daugiausiai uždirbančiųjų dešimtukas (vieta, žaidėjas, komanda, suma doleriais)

1.Nikola Mirotičius„Barcelona“4,5 mln.
2.Shane'as Larkinas„Anadolu Efes“3,7 mln.
3.Vasilije Micičius„Anadolu Efes“3 mln.
4.Nikola MilutinovasCSKA2,5 mln.
5.Janas Vesely„Fenerbhače“2,3 mln.
6.Walteris Tavaresas„Real“2 mln.
7.Nando De Colo„Fenerbahče“1,9 mln.
8-10.Tornike ŠengelijaCSKA1,8 mln.
8-10.Kostas Sloukas„Olympiakos“1,8 mln.
8-10.Nickas Calathesas„Barcelona“1,8 mln.

Pranešama, kad labai panašias sumas, kaip ir trys paskutiniai dešimtuko žaidėjai, uždirbs Milano „Olimpia Armani“ atstovai – Malcolm Delaney, Sergio Rodriguezas ir naujokas Nikola Melli.

Arti 1,5 mln. dolerių per sezoną turėtų gauti ir „Real“ naujokas Thomas Heurtelis, „Barcelonos“ įsigytas Sertačas Šanli bei Tel Avivo „Maccabi“ senbuvis Scottie Wilbekinas.

Iš dešimtuko iškrito vienas iš buvusių jo „lyderių“ Aleksejus Švedas, pasirašęs sutartį su CSKA. Informuojama, kad iš iširusio Maskvos srities „Chimki“ klubo Rusijos krepšinio žvaigždė gavo solidžią kompensaciją, o jo naujas kontraktas su CSKA Eurolygos mastais nėra didelis.

Kitas su CSKA sutartį turintis gynėjas Mike'as Jamesas sąraše nepaminėtas dėl neaiškios jo paties ateities klube ir Eurolygoje, o anksčiau tarp daugiausiai uždirbdavusių nuolat figūruodavusio „Real“ veterano Sergio Llullo alga taip pat gerokai susitraukė.

Eurolygos sezonas prasidės spalį.

Žaidėjų uždirbamos sumos nurodomos JAV doleriais todėl, kad dalyje iš Eurolygos klubus turinčių šalių euras nėra oficiali valiuta. Be to, taip paprasčiau palyginti Europos ir NBA klubų žaidėjų atlyginimus.

Stephenas Curry

Geriausiai apmokamas 2021-2022 m. NBA sezono žaidėjas yra „Golden State Warriors“ lyderis Stephenas Curry, kuris neatskaičius mokesčių uždirbs 45,7 mln. dolerių. Praėjusio sezono čempiono ir MVP Giannio Antetokounmpo alga sieks 39,3 mln. dolerių.

Tiesa, reikia pažymėti, kad mokesčiai ir įvairios rinkliavos nukerpa didžiulę dalį NBA žaidėjų atlyginimų, o skirtingose JAV valstijose jie taip pat yra nevienodi. Pavyzdžiui, NBC paskaičiavo, kad 2017-2018 m. sezone, kai oficialus S. Curry atlyginimas siekė 34,6 mln. JAV dolerių, po mokesčių ir rinkliavų valstybei „Warriors“ superžvaigždės galutinis atlygis sudarė 15,2 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)