Gustas – „Žalgirio“ trenerio Dariaus Maskoliūno sūnus, kuris platesnei krepšinio auditorijai pasirodė tik gruodžio mėnesį, kai prisijungė prie „Jonavos“ komandos ir tapo jos vyr. trenerio asistentu.

Savo trenerio karjerą pradėjęs Gustas Maskoliūnas dar vasarį teigė, jog žavisi tėčio kolega Šarūnu Jasikevičiumi, Greggu Popovichiumi iš „Spurs“ ir Docu Riversu iš „Clippers“.

„Su manimi susisiekė treneris Rytis Vaišvila ir pasiūlė prisijungti prie trenerių štabo. Ilgai negalvodamas priėmiau sprendimą. Man dirbti čempionų ir praėjusių metų finalo ketverto komandoje yra asmeninis žingsnis į priekį“, - komentavo Maskoliūnas.

Pats Gustas teigė, jog yra pasiruošęs darbui ir nekantrauja pradėti.

„Užduočių tikrai bus ir aš joms pasiruošęs. Varžovų analizavimas ir pagalba vyr. treneriui – tai pagrindinės mano užduotys. Laukia ilgas ir, tikėkimės, geras sezonas. Mūsų tikslai tik patys aukščiausi, todėl lauksime visų marijampoliečių palaikymo artėjančiame sezone“,- optimizmo neslėpė jaunasis treneris.

Prie trenerių štabo taip pat prisijungė naujasis fizinio rengimo treneris Aurimas Bikulčis, kuris pastarąjį sezoną dirbo NKL rungtyniavusiame „Mažeikių“ klube.

Komanda išlaikė ir pastaruosius tris sezonus Marijampolėje dirbusią ir visų krepšininkų pagarbą užsitarnavusią kineziterapeutę Gabrielę Viliokaitytę.

Sutartis su „Sūduva-Mantinga“ kitam sezonui turi Aurimas Kieža, Žygimantas Šimonis, Martynas Zigmantavičius, Tautvydas Kliučinykas, Aurimas Urbonas, Antanas Bertašius, Edvinas Jezukevičius, Ignas Daukšys, treneris Gustas Maskoliūnas ir vyr. treneris Rytis Vaišvila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)