„TVPlay Sports“ kanalo vadovai nepasiūlė didesnio honoraro. Iš dabartinio honoraro negaliu pragyventi – man sumažėjo transliacijų skaičius, – dėstė priežastis V. Čeponis. – O Lietuvos krepšinio lyga pasiūlė labai geras sąlygas. Svarbiausia – LKL labai norėjo manęs. Visą vasarą sulaukiau skambučių iš LKL atstovų. „Vaidai, mums tavęs labai reikia“, – sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius. Man tie žodžiai įstrigo, matyt, lėmė ir tas žmogiškas faktorius“.

Man labai patinka komentuoti LKL. Tiesiog kaifuoju. Lygis labai pakilęs, neliko akivaizdžiai silpnų komandų, transliacijos vyksta iš įvairių miestų, nereikia sėdėti komentatoriaus būdelėje, galiu pabendrauti ir su sirgaliais, ir su klubų vadovais, žaidėjais.
Vaidas Čeponis

Žinią, kad V. Čeponis su savo išskirtiniais perliukais eteryje nekomentuos „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje, krepšinio gerbėjai sutiko dvejopai.

Vieni trynė rankomis, kad pagaliau „bus galima įsijungti garsą“, vis dėlto dvigubai daugiau žmonių dėl to apgailestavo. Internete sukurta speciali peticija, kviečianti pasirašyti, idant V. Čeponis būtų grąžintas į Eurolygos komentatoriaus kėdę.

Pats komentatorius neabejojo, kad tokį TV3 kanalų grupės vadovų sprendimą lėmė taip vadinamos „povandeninės srovės“.

„TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė yra fantastiška vadovė ir puiki profesionalė, bet ji nesikiša į komentatorių skyrimą. Tai ne jos darbo laukas. O TV3 kūrybos direktoriui Arvydui Rimui geriau, kad visai nekomentuočiau, nei komentuočiau ir BTV (priklauso TV3 konkurentės LNK televizijos kanalų grupei), ir „TVPlay Sports“.

A. Rimas kišasi dėl to, kad „Žalgirio“ rungtynių įrašą rodo ir TV6 kanalas, esantis toje pačioje TV3 kanalų grupėje. Jis puikiai išmano kitus dalykus, bet jo supratimas apie krepšinį ir komentavimą yra menkas, – pasakojo V. Čeponis.

Arvydas Rimas

Ne vienu skambiu šūkiu kaip, pavyzdžiui, „Lietuva, „Žalgiris“, Landsbergis“ arba emocingu „o-cho-cho“, išgarsėjęs komentatorius ir toliau nevyniojo žodžių į vatą: „Daugiausiai A. Rimo dėka Lietuvos krepšinio rinktinės kovų buvo neleista komentuoti Robertui Petrauskui. O Robertas komentavo puikiai. Įdomu, kad A. Rimas sutiko šią vasarą, kad aš komentuočiau Lietuvos rinktinės rungtynes, tačiau pabrėžė, kad reikia tai daryti kitaip.

Nesukonkretino, bet supratau, kad rinktinės negali kritikuoti, net kai žaidžia labai blogai. Vėliau jis neturėjo drąsos atsakyti į daugybę mano skambučių ir elektroninių laiškų. Iš kitų žmonių sužinojau, kad jis nutarė vis dėlto man rinktinės neleisti komentuoti. Galbūt pasikonsultavo su Lietuvos krepšinio federacijos vadovais, ar pagalvojo, kad esu neprognozuojamas komentatorius“.

V. Čeponis neatskleidė savo honoraro dydžio, tačiau DELFI žiniomis, už vienas „Žalgirio“ rungtynes jis gaudavo apie 65 eurus. Dar vienas iškalbingas faktas – anot komentatoriaus, honoraro suma nesikeitė per pastaruosius 5 metus.

„Nustebau dėl tokio didelio krepšinio gerbėjų palaikymo internete. Nesureikšminu savo išėjimo, man tik norisi, kad ateityje Arvydas Rimas negriautų žmonių karjerų ir nežalotų jų likimų“, – sakė jis.

Komentatoriaus balsą krepšinio gerbėjai ir toliau girdės per LKL rungtynes. Jis taip pat yra gavęs pasiūlymą komentuoti FIBA Čempionų lygos kovas per LRT Kultūros kanalą.

„Man labai patinka komentuoti LKL. Tiesiog kaifuoju. Lygis labai pakilęs, neliko akivaizdžiai silpnų komandų, transliacijos vyksta iš įvairių miestų, nereikia sėdėti komentatoriaus būdelėje, galiu pabendrauti ir su sirgaliais, ir su klubų vadovais, žaidėjais“, – teigė V. Čeponis.

Kol kas neaišku, ar bus ieškoma, kas užims V. Čeponio kėdę prie komentatorių stalelio per „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje.

„Viasat“ ir „Viaplay“ komunikacijos vadovas Žilvaras Zinkevičius patvirtino, kad toliau prie komentatoriaus mikrofono Eurolygos varžybose lieka dirbti Rytis Vyšniauskas.

„Vienos iš žiūrimiausių transliacijų yra Eurolygos rungtynės, ypatingai tos, kuriose žaidžia „Žalgiris“. Savo žiūrovams norime suteikti geriausią patirtį, todėl buvo priimtas sprendimas, kad „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje komentuos žiūrovų pamėgtas komentatorius R. Vyšniauskas. Ar jam bus ieškomas porininkas, informuosime ateityje.

„TVPlay Sports“ labai vertina sporto komentatoriaus ir žurnalisto V. Čeponio profesionalumą ir indėlį į Lietuvos sporto žurnalistikos plėtrą bei neatmeta galimybės bendradarbiauti ateityje“, – teigė Ž. Zinkevičius.

Paprašytas pakomentuoti V. Čeponio atleidimo aplinkybes, jis dar kartą pakartojo, kad nebuvo susitarta dėl bendradarbiavimo sąlygų, o šių „TVPlay Sports“ nekomentuoja.

Eurolygos sezonas prasidės spalio 11 dieną. Šarūno Jasikevičiaus vedami Lietuvos čempionai pirmąsias rungtynes žais spalio 12 dieną Kaune su Vitorijos „Baskonia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)