Kaip Krepšinis.lt aiškino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai, Berlyno ALBA (Vokietija) klubui nuo šio sezono atstovaujantis 23-ejų kaunietis pastaruoju metu turėjo nedidelių sveikatos problemų. Pasitaręs su klubu, gynėjas nusprendė praleisti pirmąjį planetos pirmenybių atrankos varžybų „langą“. Vietoje jo kitas žaidėjas kviečiamas į rinktinę nebus.

Vasarą ruošdamasis Europos čempionatui, M. Grigonis buvo susižeidęs čiurną. Žaidėjas spėjo grįžti į aikštę iki turnyro pradžios, o vėliau sėkmingai įsiliejo į Vokietijos lygos lyderių gretas, bet teigė iki galo traumos taip ir neišsigydęs.

Europos taurės turnyre vilkėdamas ALBA marškinėlius lietuvis vidutiniškai per mačą renka po 10,3 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Netekus M. Grigonio, ekipos sudėtyje lieka tik du praėjusiame Europos čempionate Lietuvos garbę gynę krepšininkai: Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius.

Pirmąjį atrankos varžybų langą dėl nesuderinto tarptautinio kalendoriaus praleis dar devyni Europos čempionate žaidę krepšininkai: Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Mantas Kalnietis, Artūras Gudaitis, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Martynas Gecevičius, Edgaras Ulanovas.

Atrankos turnyrą lietuviai pradės penktadienį maču išvykoje su Kosovo rinktine. Po dviejų dienų lauks rungtynės Klaipėdoje su Lenkija.

Kvietimų Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą sulaukę kandidatai:

Gynėjai

Adas Juškevičius (28 m., 194 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)
Mindaugas Girdžiūnas (28 m., 188 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Šarūnas Vasiliauskas (28 m., 188 cm, Trabzono „Trabzonspor“)
Renaldas Seibutis (32 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)

Puolėjai

Rokas Giedraitis (25 m., 198 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Deividas Gailius (29 m., 201 cm, Burgoso „Miraflores“)
Arnas Butkevičius (25 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Arnoldas Kulboka (19 m., 205 cm, Kapo d‘Orlando „Betaland“)
Gediminas Orelikas (27 m., 200 cm, Venecijos „Umana Reyer“)
Eimantas Bendžius (27 m., 203 cm, Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“)
Kšyštofas Lavrinovičius (38 m., 210 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)

Vidurio puolėjai

Evaldas Kairys (27 m., 207 cm, Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
Vaidas Čepukaitis (28 m., 207 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)
Laurynas Birutis (20 m., 213 cm, „Šiauliai“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)