Tiesa, spalio pabaigoje prie „Žalgirio“ prisijungęs 23 metų 185 cm ūgio krepšininkas per du mėnesius atsiskleisti naujoje ekipoje dar nespėjo.

Nors kartais blyksteli „Betsafe-LKL“ čempionate, kur žaidžia beveik dvigubai daugiau minučių, Eurolygoje amerikietis per 11 sužaistų susitikimų fiksavo 3,7 taško, 1,3 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Nors iš D. Waltono yra tikimasi daugiau, ypač traumas patyrus kitiems įžaidėjams, atletas pasitiki savimi bei dėl savo žaidimo kokybės galvos pernelyg nesuka.

Mano psichologinis nusiteikimas nepasikeis niekada. Kad ir kas nutiktų, esu pozityvus ir nusiteikęs žaisti.
Derrickas Waltonas

Las Palme su Krepšinis.lt žurnalistu bendravęs atakų organizatorius papasakojo apie pasiruošimą rungtynėms prieš „Gran Canaria“ ir savo psichologinį nusiteikimą.

„Kelionė nebuvo pernelyg ilga. Ji buvo normali. Skrydžio metu šiek tiek numigau, o dabar galiu ruoštis rungtynėms. Rungtyniauti šventiniu laikotarpiu yra smagu, man tai patinka. Darau tai visą gyvenimą: mokykloje, koledže, dabar. Siekiant pergalės prieš „Gran Canaria“ turime žaisti savo žaidimą ir tiesiog būti protingesne komanda.

Mano darbas visada yra toks pats. Pataikyti reikalingus metimus, atlikti reikalingus perdavimus ir kita.

Esu čia tam, kad padėčiau komandai laimėti. Tai nesikeičia niekada. Man nesvarbu, kokį vaidmenį ir kiek minučių gaunu: kai išgirstu savo vardą, esu pasiruošęs žaisti. Taip bus ir penktadienį: kai treneris ištars mano vardą, bėgsiu į aikštelę ir padarysiu viską, ką galiu“, – kalbėjo bendraklubių traumų nesureikšminantis įžaidėjas.

Kalbėdamas apie D. Waltoną, „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius neseniai pripažino, jog tikėjosi greitesnio šio krepšininko progreso bei teigė, kad dabar reikia kantriai jo laukti. Per treniruotes pavyzdingai dirbantis amerikietis sutinka, jog adaptacijai reikia laiko, bet teigia jau ir dabar galintis vadinti save geresniu žaidėju bei dėkoja už tai treneriui.

„Žaidimas čia yra kitoks. Užaugau žaisdamas krepšinį visiškai kitaip, kitaip žaidžiau ir NBA, todėl man tikrai reikia laiko norint išmokti naują žaidimo stilių. Manau, jog tobulėju su kiekviena nauja diena. Kad ir kaip viskas klostysis toliau, prisimindamas šį etapą didžiuosiuosi tuo, kokį progresą padariau. Iš trenerio Š. Jasikevičiaus išmokstu daug naujų dalykų, jis tikrai stengiasi man padėti“, – dėstė žalgirietis.

Paprašytas įvardinti pagrindinius sunkumus bandant perkąsti europietiško krepšinio subtilybes, D. Waltonas atskleidė, kad sunkiausia jam yra prisitaikyti prie neįprasto žaidimo ritmo. Vis dėlto įžaidėjas patikino, kad joks spaudimas jo neslegia – visada pozityviai nusiteikęs sportininkas kiekvienose rungtynėse yra pasiruošęs atiduoti visas savo jėgas.

„Man gana sunku prisitaikyti prie ritmo, kuriuo čia turime žaisti. Manau, jog tai yra vienintelis sunkumas, su kuriuo susiduriu išbėgęs į aikštelę Eurolygoje. Bet dėl to nejaučiu jokio spaudimo. Prieš kiekvienas rungtynes tikiuosi, jog jos bus geriausios mano karjeroje. Mano psichologinis nusiteikimas nepasikeis niekada. Kad ir kas nutiktų, esu pozityvus ir nusiteikęs žaisti“, – kalbėjo D. Waltonas.

„Žalgirio“ ir „Gran Canaria“ ekipos Las Palme į mūšį stos 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)