Danijos rinktinės lyderis yra vienas iš ryškiausių šio sezono Europos krepšinio atradimų. VTB lygoje trečia pagal rezultatyvumą žaidėjas vidutiniškai per rungtynes pelno 20,4 taško, atkovoja 3,8 kamuolio, atlieka 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir perima 1,4 kamuolio.

Jo pelnyti taškai lemiamais momentais padėjo komandai iškovoti pergales prieš Kazanės „Uniks“ ir Saratovo „Avtodor“, taip pat prisidėjo prie sensacingos pergalės prieš CSKA (26 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai).

„Mums tikrai reikia gero žaidėjo gynėjo pozicijoje, o G. Lundbergas su tarptautine patirtimi ir talentu yra tobulas variantas“, – apie naujoką kalbėjo CSKA strategas D. Itoudis.

Fantastiškai G. Lundbergas žaidžia ir nacionalinėje ekipoje. Per rudeninį FIBA atrankos varžybų „langą“ danai netikėtai įveikė Lietuvos ir Čekijos rinktines, o gynėjas tose rungtynėse pelnė atitinkamai 28 ir 38 taškus. Jis taip pat pataikė pergalingą metimą į Dariaus Maskoliūno auklėtinių krepšį.

Dėl naujos darbovietės G. Lundbergas neatvyks į taip vadinamą Vilniaus „burbulą“ žaisti Europos čempionato atrankos rungtynių vasario 20-22 dienomis, o jį pakeis Varlosos „Bue Hawks“ komandai atstovaujantis Martinas Poulsenas.

Priminsime, kad vasario 20 dieną Lietuvos rinktinė atrankos rungtynes žais su Čekija, o vasario 22 dieną – mėgins revanšuotis Danijos nacionalinei ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)