Direktorius – valdžioje, prezidentas – opozicijoje.

Aukštaitijos mieste susidariusi kurioziška padėtis netruko virsti viešu skandalu.

„Juventus“ prezidentas ir sporto direktorius Ž. Urbonas Utenos rajono savivaldybės taryboje toliau atstovaus socialdemokratų frakcijai. Iki šiol pastaroji formavo valdančiąją daugumą, o jos deleguotas Alvydas Katinas mero postą užėmė 20 metų.

Po sekmadienį finišavusių savivaldos rinkimų jį pakeis antrame ture 59 proc. balsų sulaukęs politinio komiteto „Kartu už Utenos kraštą“ lyderis Marijus Kaukėnas.

Būtent šis sąrašas prieš dvi savaites pelnė daugiausiai mandatų ateinančios kadencijos rajono taryboje – 9. Vienas jų atiteko „Juventus“ direktoriui E. Skersiui, kuris virto politiniu Ž. Urbono konkurentu.

O praėjusią savaitę – jau žinant ligšioliniams valdantiesiems nepalankius rinkimų rezultatus – pasirodė žinia apie savivaldybės paskirstytą paramą sporto projektams. Skelbiama, kad „Juventus“ atiteks 300 tūkst. eurų – 60 tūkst. mažiau nei praėjusiais metais.

„Esate kada nors gavę palikimą? Aš gavau. Viena mirštanti politinė jėga, kurios nr. 2 yra mūsų klubo prezidentas, šeštadaliu sumažino savivaldybės paramą klubui. Kaip vienas draugas sakė, mažas šuniukas (šiuo atveju, kačiukas) įkąsti negali, tai bent ant kilimo priš*** išeidamas. Bet nieko, išgyvensim, tik norėjau, kad suprastumėt, kokie žmonės 20 metų valdė miestą“, – tokia žinute socialiniame tinkle pasidalino E. Skersis.

Eimantas Skersis

Trintis tarp dviejų „Juventus“ vadovų buvo juntama jau kelerius metus. Bet po rinkimų giliai rusenęs konfliktas prasiveržė atvira ugnimi.

Pirmadienį basketnews.lt E. Skersis pareiškė nebeįsivaizduojantis darbo kartu su Ž. Urbonu.

„Jeigu dalininkai nuspręs, kad klube reikia Žydrūno, tuomet pasitrauksiu aš. Jeigu nuspręs kitaip, turės trauktis Žydrūnas“, – rėžė E. Skersis.

Savo ruožtu, Ž. Urbonas atkerta, kad jei bus priverstas palikti „Juventus“, laikys tai „politiniu susidorojimu“.

„Mano požiūriu, normalu diskutuoti, prieštarauti. Jeigu du protingi vyrai – pabrėžiu, protingi, nekerštingi – susėda prie stalo, jie visada susitars. Mano partija yra krepšinis, darau viską, kas geriausia klubui. Galiu su bet kuo dirbti, tik reikalingas susitarimas, kalbėjimasis, bet ne viešojoje erdvėje... Dėl to, ką pats dabar darau, man yra gėda, taip nevyriška“, – tinklalaidėje „O, sportas!“ sakė „Juventus“ prezidentas.

Jis atmetė kaltinimus, jog sumenkusi savivaldybės parama reprezentaciniam krepšinio klubui susijusi su pasikeitusia politinių vėjų kryptimi.

„Juokinga tai girdėti, šlykštu, kas yra daroma. Juk yra ekspertų komisija, skirstanti pinigus visoms sporto šakoms ir renginiams. Jei lėšų neužtenka, tai jos ir sumažinamos. Bet paskui visada galima prašyti papildomo finansavimo – dar nebuvo taip, kad prireikus biudžetą perskaičiavusi savivaldybė jo neskirtų, net rugsėjį gaudavome. Tikiu, kad ir dabar taip bus“, – dėstė buvęs „Juventus“ žaidėjas ir treneris.

Žydrūnas Urbonas

Normalizuoti vidinio konflikto draskomo klubo situaciją turės jo dalininkai, kurių iš viso yra keturi.

Pagrindinė „Juventus“ rėmėja savivaldybė – stambiausia, bet kontrolinio balsų skaičiaus dalininkų surinkime neturi. Jai priklauso dvi klubo dalys iš penkių.

Po vieną valdo Ž. Urbono žmona Dalia Urbonienė bei klubo steigėjai Nijolė Kuzmickienė ir Mindaugas Kildišius.

Susivieniję smulkieji dalininkai galėtų nusverti savivaldybės atstovų balsą, tad ne viskas priklausys vien nuo naujosios Utenos rajono valdžios valios.

Bent jau kol kas spręsti E. Skersio padiktuotos sąlygos „arba aš, arba jis“ neskubama.

N. Kuzmickienė – buvusi ilgametė „Juventus“ vadovė – Delfi komentuoti nesutarimų klube nenorėjo, tik paragino būti kantriems.

M. Kildišius, kuris praeityje treniravo uteniškių komandą, taip pat vylėsi, jog aštrūs kampai dar bus „apšlifuoti“.

„Nori ar nenori, dalininkų pareiga paskirti ir prezidentą, ir visus kitus klubo vadovus. Dabar situacija paprasta – kadangi rinkimai ką tik baigėsi, bus suformuota nauja valdančioji dauguma savivaldybės taryboje, ji paskirs savus atstovus į dalininkų susirinkimą. Tada sėsime prie stalo ir derinsime pozicijas. O per šiandieną ar artimiausią savaitę niekas turbūt nepasikeis.

Į kurią pusę bus linkstama? Į sporto aistruolių, tas tai tikrai. Manau, viskas čia bus gerai. Tiesiog Utenoje keičiasi valdžia, kažkokių nesutarimų dabar gal ir yra, bet paskui jie gal apsišlifuos ir viskas bus gerai“, – Delfi sakė dabartinis Molėtų kūno kultūros ir sporto centro direktorius.

Mindaugas Kildišius

Tiesa, paklaustas, ar tiki, jog Ž. Urbonas ir E. Skersis toliau darbuosis ranka rankon, M. Kildišius nebuvo tuo tikras.

„Sunku pasakyti, koks ten jų priešiškumo lygis. Bet Utenoje girdisi daug atgarsių apie labai vienašališką prezidento valdymą. Turbūt ateina laikas viską peržiūrėti, perkalbėti. Mes, keletas dalininkų, pastaruoju metu laikėmės nuošalyje, matysime, kokia bus situacija toliau“, – atsiliepė M. Kildišius.

„Juventus“ šiuo metu LKL užima penktą vietą (14 pergalių/9 pralaimėjimai).

2000-aisiais savo istoriją pradėjęs skaičiuoti klubas į aukščiausią divizioną pakilo 2009 metais komerciniu principu – sumokėjęs vienkartinį 350 tūkst. litų mokestį.

Svarbiausi „Juventus“ iškovoti apdovanojimai yra bronzos medaliai, pelnyti LKL (2015 m.), Karaliaus Mindaugo taurės turnyre (2017 ir 2021 m.) bei Baltijos krepšinio lygoje (2015 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)