Kraupus įvykis Čikagoje, kurio metu atsitiktinė kulka nutraukė 32-ejų metų Nykea‘os Aldridge gyvybę, sulaukė didžiulio rezonanso ir JAV, ir už šalies ribų. Itin didelis triukšmas kilo po to, kai paaiškėjo, jog chuliganų gatvėje per tarpusavio susišaudymą nužudyta moteris stūmė vežimėlį su kūdikiu. Keturi vaikai prarado mamą, o D. Wade‘as – savo pusseserę.

Įtariamuosius, kurie ginklais savo santykius ėmė aiškintis tiesiog gatvėje, jau sulaikė Čikagos policija, tačiau aistros nenurimsta.

Artimieji gedi nužudytos Nykea'os Aldridge

Jas dar labiau padidino į JAV prezidento postą besitaikantis 70-metis milijardierius D. Trumpas, tragediją pamėginęs panaudoti savo politinei kampanijai.

Jau kurį laiką bandantis prisivilioti afroamerikiečių balsus, D. Trumpas netrukus po incidento socialiniame tinkle „Twitter“ publikavo ne užuojautos žodžius, o trumpą moralą su potekste „ar aš nesakiau“.

„Dwayne‘o Wade‘o pusseserė buvo tiesiog nušauta vaikščiojanti gatvėje su savo kūdikiu, – parašė D. Trumpas, padarydamas klaidą krepšininko varde (vėliau šis netikslumas buvo ištaisytas). – „Tai yra tai, apie ką aš ir kalbėjau. Afroamerikiečiai BALSUOS UŽ TRUMPĄ!“

Reakcijos socialiniuose tinkluose buvo labai aštrios. Visų pirma, dėl to, kad kandidatas į šalies vadovus net nepabandė užjausti nukentėjusiosios šeimos, o kalbą iš karto nukreipė sau neva palankia linkme.

Jau kurį laiką D. Trumpas viešai trimituoja apie tai, kad juodaodžių gyvenamuose JAV didmiesčių rajonuose kriminalinė būklė yra baisi, trūksta policijos pareigūnų, vaizdelis primena Iraką, o dėl visko kalti tvarkos nesugebantys įvesti demokratai.

„Ar jūs dar turite ką prarasti? Tikrai ne, balsuokite už Trumpą ir mes kursime kitokį gyvenimą“, – į afroamerikiečius jau ne sykį kreipėsi respublikonas.

Visgi pastarasis bandymas pasinaudoti D. Wade‘o šeimos tragedija pačiam D. Trumpui nebuvo palankus. „Beširdis, antžmogis, velnias, prakeiktasis“, – tokie ir panašūs epitetai jo atžvilgiu pasipylė socialiniuose tinkluose, ir po šios serijos atakų kandidatas į prezidentus buvo priverstas keisti retoriką.

„Mano užuojauta Dwyane’ui Wade’ui ir jo šeimai, praradus Nyke’ą Aldridge. Ši šeima mano mintyse ir maldose“, – vėliau paskelbė D. Trumpas.

Nepaisant to, klaidą ištaisyti bus sunku.

„Šie afroamerikiečiai niekada nebalsuos už D. Trumpą. Pasiektas dugnas, žemiausias lygis, o žmonės moka daryti išvadas, patikėkite“, – ši „Twitter“ patalpinta „ChicagoHoopsExpress“ žinutė sulaukė didžiulio internautų palaikymo.

Primename, kad kovoje dėl JAV prezidento posto D. Trumpas varžosi su demokratų kandidate Hillary Clinton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)