„Įprastai mes vienas kitą pasveikiname žodžiu. Bet šios Kalėdos mūsų su Gintare šeimai bus ypatingos. Todėl norėjau, kad tokią pat pakilią šventinę nuotaiką pajustu ir tie, su kuriais kartu praleidžiame itin daug laiko“, i apie netrukus į pasaulį pasibelsiančios trečiosios Songailų atžalos laukimo sukeliamas emocijas užsiminė garsus sportininkas.

Keptas fazanas – vienas iš mėgstamų D. Songailos patiekalų, kurio paskanauti tenka itin retai. Gyvendamas Jungtinėse Amerikos Valstijose jis dažniausiai ragaudavo kalakuto arba putpelių, kurias pats ir sumedžiodavo. Fazanų medžioklės, anot jo, nuo kitų skiriasi savo intensyvumu. Viskas vyksta gana lėtai, o pagrindinį darbą atlieka medžioklinis šou.

„Fazanas yra smulkesnis paukštis nei kalakutas. Ir jį ruošti reikia visai kitaip. Jei per ilgai laikysi orkaitėje, mėsa taps lyg vata. Ji neskani būna ir atvėsusi“, – patirtimi dalinosi D. Songaila.
Nors mėgsta gaminti žvėrieną ir laukinę paukštieną, jis prisipažino nesąs įgudęs ruošti fazaną. Dėl to prieš Kalėdas D. Songaila į pagalbą ketina pasitelkti bičiulį, sostinės restorano „Barboros svetainė“ virtuvės šefą Aleksandrą Lukaševič.

Kad fazanui iškepti reikia žinių, krepšinio treneris sako jau įsitikinęs. Su reikalais lankydamasis sostinėje jis valandą skyrė ir maisto gaminimo pamokai. A.Lukaševič parodė, kokių prieskonių reikia fazanui, papasakojo keletą paukštienos ruošimo gudrybių ir leido D. Songailai paukštį pačiam pašauti į orkaitę.

„Į „Barboros svetainę“ dar grįšiu, nes būtent čia nusprendžiau kepti fazanus. Geresnių sąlygų ir pagalbos nė galiu neieškoti. Nes namuose viską atlikti būtų tikrai neįmanoma“,–- neabejojo sportininkas.

Jis patikino, jog artimiausi jo draugai krepšininkai sulauks ir daugiau dovanų. Pavyzdžiui, pernai Pauliui Jankūnui ir Robertui Javtokui jis padovanojo po itin kokybišką medžioklinį peilį.

„Komandoje yra ir daugiau aistringų medžiotojų, todėl jų tarpe tokios dovanos labai vertinamos. Ką dar draugams įteiksiu šįmet, neatskleisiu. Tebūnie tai jiems staigmena“, – sakė D. Songaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)