„Palau Sant Jordi“ arenoje susirinkusiems krepšinio mėgėjams vaizdas aikštėje turėjo patikti – katalonai ne tik neleido svečiams iš NBA savęs triuškinti, bet ir metė šiems rimtą iššūkį. Antro kėlinio viduryje „Barca“ netgi turėjo 9 taškų pranašumą (45:36).

Iki pertraukos „Thunder“ atsilikimą aptirpdė iki dviejų taškų, o iškart po jos perėmė iniciatyvą. Nors jau atrodė, kad Oklahomos žaidėjai nurūks toli į priekį (58:51), lyderius ant suolo susodinęs B. Donovanas prieš lemiamą ketvirtį buvo kiek sunerimęs – „Barcelona“ pirmavo minimalia persvara (68:67).

Tritaškių lietų surengę katalonai varė į neviltį varžovus, o mačo baigtis sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Likus žaisti 20 sek. „Thunder“ pirmavo 90:89, bet kamuolys buvo šeimininkų rankose.

Visgi atakos „Barcai“ tiksliai surengti nepavyko – iš aikštės krašto visiškai laisvas atakavo jaunasis Aleksandras Vezenkovas, tačiau kamuolys išsisuko iš lanko.

Oklahomos krepšininkų pergalę baudų metimais įtvirtino du tikslūs turko Eneso Kanterio baudų metimai – 92:89.

20-metis Domantas Sabonis rungtynes vėl pradėjo „Thunder“ starto penkete, o aikštelėje iš viso praleido net 31 minutę – daugiausiai visoje komandoje.

Per šį laiką 211 cm ūgio NBA naujokas iš Lietuvos pelnė 8 taškus (1/2 dvit., 2/2 trit.), atkovojo ir prarado po 2 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Late in first half, Oladipo fires to Sabonis in the corner for 👌. #ThunderUp pic.twitter.com/RZtVoddQuB— OKC THUNDER (@okcthunder) October 5, 2016

Verta pažymėti, kad per dvejas draugiškas rungtynes su „Thunder“ apranga D. Sabonis jau pataikė tris tritaškius, kai per du sezonus NCAA pirmenybėse galėjo pasigirti vos keturiais tiksliais tolimais metimais.

„Barcelona“: Victoras Claveras 25 (4/6 trit.), Aleksandras Vezenkovas 13, Ante Tomičius ir Bradas Olesonas (6 rez. perd.) po 10, Stratos Perperoglou 9 taškai.

„Thunder“: Enesas Kanteris 24 (8 atk. kam.), Russellas Westbrookas 12 (21 min., 5 rez. perd., 6 kld., 5 praž.), Victoras Oladipo 10, Domantas Sabonis, Andre Robersonas ir Joffrey Lauvergne po 8 taškus.

Want another look? Why not? #RussellWestbrook #ThunderBasketball ⚡️⬆️ pic.twitter.com/XSDmuMcP4O— OKC THUNDER (@okcthunder) October 5, 2016

„Barcelona“ su komandomis iš kito žemyno jėgas išbandė jau aštuntą kartą, be to, gali pasigirti ir trimis pergalėmis: katalonai 2006-aisiais 104:99 nugalėjo Filadelfijos „76ers“, 2010-aisiais 92:88 palaužė Los Andželo „Lakers“ klubą, o 2012 metai įveikė ir Dalaso „Mavericks“ krepšininkus – 99:85.

Po trijų savaičių prasidėsiančiam NBA sezonui besiruošianti „Thunder“ pirmadienį Madride išbandė jėgas ir prieš „Real“ krepšininkus, kuriems kiek nelauktai pralaimėjo po pratęsimo – 137:142.

Oklahomos ekipoje debiutavęs D. Sabonis tąkart per 28 min. pelnė 7 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau išnaudojo 6 pražangų limitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)