Kaip skelbia „Sporting News“ žurnalistas Seanas Deveney, 29-erių metų 208 cm ūgio centras yra pagrindinis „Rockets“ taikinys.

„Artimas klubo šaltinis sakė, kad prisivilioti „Hawks“ žvaigždę yra pagrindinis komandos prioritetas laisvųjų agentų turguje, o Ryanas Andersonas taip pat yra tarp galimų kandidatų“, – rašė S. Deveney.

JAV žiniasklaidoje svarstoma, kad toks pirkinys „raketoms“ būtų naudingas, nes klubas veikiausiai atsisveikins su tiek su D. Motiejūnu, tiek su Terrence'u Jonesu, tiek su Dwightu Howardu.

A. Horfordas gali žaisti tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijoje, todėl, naujuoju „Rockets“ treneriu tapus Mike'ui D'Antoni, kuris propaguoja greitą puolimą, tikimasi, jog centras iš Dominikos Respublikos gaus panašų vaidmenį kaip Amar'e'as Stoudemire'as, kai šis žaidė Fynikso „Suns“ ekipoje, kuomet jai vadovavo M. D'Antoni.

Rašoma, kad Hjustono ekipai, kurios prioritetu ir toliau išlieka puolimas, logiška būtų pasikviesti A. Horfordą, nes sudėtyje ji vis dar turi jauną ir gerai besiginantį centrą Clintą Capelą.

Dar vienas potencialus „Rockets“ naujokas – lengvasis krašto puolėjas Luolas Dengas, su kuriuo Majamio „Heat“ klubas vasarą veikiausiai taip pat išsiskirs.

„Dengas puikiai tiktų komandai kaip žemaūgis (206 cm) ketvirtasis numeris, kuris galėtų praplėsti žaidimą, o jo profesionalumas Hjustone taip pat būtų itin reikalingas“, – svarstė „Bleacher Report“ apžvalgininkas Grantas Hughesas.

A. Horfordas praėjusiame sezone vidutiniškai rinko 15,2 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio, o L. Dengas pelnydavo 12,3 taško ir po krepšiais sugriebdavo 6 kamuolius.

Tuo metu 213 cm ūgio D. Motiejūnas, kuris didžiąją sezono dalį gydėsi sunkią nugaros traumą, į „Rockets“ nereikalingųjų sąrašą buvo patekęs ir sezono įkarštyje.

Iš Hjsutono mainų būtų lietuvis jau buvo išsiųstas į Detroitą, tačiau „Pistons“ suabejojo kauniečio sveikatos būkle ir atšaukė mainus. Vis tik sugrįžęs į „raketų“ sudėtį D-Mo įrodė, kad traumos padarinių nebejaučia.

D. Motiejūnas šiemet ant parketo pasirodė 37-iose rungtynėse, iš kurių 22 padėjo starto penkete. Per 15 aikštėje praleistų minučių jis rinkdavo 6,2 taško ir 2,9 atkovoto kamuolio.

Aukštaūgis iš Lietuvos liepos 1-ąja taps apribotu laisvuoju agentu, todėl galės sulaukti kitų NBA klubų pasiūlymų. Tačiau paskutinį žodį gali tarti „Rockets“, kuri gali mūsiškiui pasiūlyti geresnes sąlygas nei kitos komandos ir jį išsaugoti savo gretose. Vis tik toks scenarijus – abejotinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)