24sek. žiniomis, D. Motiejūnas ketina pasirašyti 2,5 mln. dolerių sutartį (suma jau atskaičius mokesčius), kurioje dar pusė milijono numatyta priedais.

26-erių metų krepšininkas per mėnesį uždirbs apie 450 tūkst. dolerių į rankas, nes Kinijos krepšinio čempionatas trunka gerokai trumpiau nei NBA ar Europoje – šešis mėnesius.

Pernai užsitęsusi kova dėl naujos sutarties baigėsi sugadintu sezonu – 213 cm ūgio kaunietis į aikštelę grįžo tik po Naujųjų metų, o ir sezonas toli gražu nebuvo toks, kokio jis pats tikėjosi.

Vilkėdamas Naujojo Orleano klubo „Pelicans“ marškinėlius aukštaūgis spėjo sužaisti 34 reguliaraus sezono rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 4,4 taško ir atkovojo po 3 kamuolius.

Tiesa, iki komandai pasipildant DeMarcusu Cousinsu, mūsiškis ne kartą į varžovų krepšį sumetė ir dviženklį taškų skaičių, o pats rezultatyviausias mačas buvo sausio 23-ią, kuomet žaisdamas su Klivlando „Cavaliers“ komanda jis surinko 14 taškų.

Jeigu dar prieš mėnesį D. Motiejūnas tvirtino, kad jo tikslas – įrodyti, kad vis dar gali žaisti NBA, pamažu situacija keitėsi.

„Tikėtis, tai nesitikėjau, bet situacija yra tokia, kokia yra. Aš galiu kontroliuoti tik nuo manęs priklausančius dalykus – savo formą, savo darbą ir savo žaidimą, – per daug nesikrimto be sutarties esantis žaidėjas. – Artimiausiu metu pasirašysime kontraktą su kažkuo. Bet ar tai bus NBA, ar Europa, ar Kinija – žiūrėsime“, – rugpjūčio 1-ą dieną sakė D. Motiejūnas.

Šiuo metu D. Motiejūnas su Lietuvos rinktine vieši Prancūzijoje, kur žais dvejas draugiškas rungtynes su Kroatija (rugpjūčio 9-ą d.) ir Prancūzija (rugpjūčio 10-ą d.).

D. Motiejūnas Lietuvos rinktinės marškinėlius apsivilko po dviejų vasarų pertraukos. Iki šiol jis nacionalinei komandai atstovavo du sykius – 2013 metų Senojo žemyno pirmenybėse pasidabino sidabro medaliu, o 2014-ų pasaulio čempionate kartu su komanda finišavo ketvirtas.

Anksčiau jis taip būdavo kviečiamas į stovyklas Palangoje, tačiau likdavo už galutinio dvyliktuko borto.

Pirmose draugiškose rungtynėse su Gruzija (70:81) D. Motiejūnas iš viso per 19 minučių pelnė 9 taškus, pataikęs 3 dvitaškius iš 7 ir prametęs vienintelį mestą tritaškį ir realizavęs 3 baudų metimus iš 6. Kaunietis dar atkovojo 6 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir perėmė vieną kamuolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)