Atkrintamosiose varžybose, kur „Rockets“ serijoje iki 4 pergalių 2–4 nusileido Portlando „Trail Blazers“, D.Motiejūnas nesužaidė nė minutės.

Kalbėdamas su Hiustono žiniasklaida 23 metų 213 cm ūgio puolėjas buvo nusivylęs ir neužtikrintas dėl tolimesnės savo ateities „Rockets“ klube.

„Šį sezoną buvo blogų ir gerų momentų. Įgavau nemažai geros patirties. Gaila, kad sezonas baigėsi taip anksti, tačiau yra kaip yra. Dar sunku patikėti, jog viskas baigėsi, bet atėjo laikas judėti į priekį. Reikia ruoštis kitam sezonui ir tada bandyti laimėti čempionų titulą“, – pokalbį pradėjo lietuvis.

– Pradžioje nežaisdavai, vėliau gaudavai laiko, o prieš atkrintamąsias vėl sėdai ant suolo. Ar nori čia likti? Esi įsitikinęs, jog čia atsiskleisi?

– Aš esu čia. Negaliu juk savęs paimti ir išleisti į aikštę, todėl šis klausimas turėtų būti skirtas treneriui, kad jis paaiškintų, kodėl taip buvo. Kalbant apie save, atidaviau visas jėgas, treniravausi, dariau viską, ką galėjau. Treniruotėse pasirodydavau pirmas ir išeidavau paskutinis. Šiuos aspektus galėjau kontroliuoti ir tai dariau.

– Gali paprašyti būti iškeičiamas į kitą komandą. Ar esi apie tai pagalvojęs?

– Turėjau susitikimą dėl to, tačiau nenoriu pasakyti, ką jo metu kalbėjome. Esu laimingas ir stengiuosi čia atsiskleisti, bet tuo pat metu noriu rungtyniauti. Pažiūrėsime, ar ši komanda ras man laiko aikštėje kitą sezoną.

– Esi sakęs, kad tavo vienintelis noras – žaisti. Ar tai vis dar tavo galvoje?

– Taip, tai yra pagrindinis dalykas. Kaip jūs pradėdami darbą norite iš mūsų paimti interviu, taip mano darbas yra treniruotis ir gauti žaidybinio laiko. Aš myliu krepšinį, tai – mano aistra. Kaip ir visi kiti esu nelaimingas, kai negaunu žaisti.

– Kokie tavo vasaros planai?

– Dabar pailsėsiu maždaug 10 dienų ar kelias savaites. Vėliau grįšiu į Lietuvą, kur turėsiu vaikų krepšinio stovyklą, o tada prisijungsiu prie nacionalinės komandos.

– Ar jautiesi padaręs viską, kad gautum žaidimo laiko?

– Iš savo pusės galiu garantuoti viską padaręs 150 procentų. Tu tiesiog jau negali padaryti nieko daugiau.