- Šiais metais FIBA pasaulio jaunimo u19 čempionate laimėjote bronzą. Kaip jautiesi?

- Tai neapsakomas jausmas. Aplenkti tokias rinktines kaip Kroatijos,Ispanijos bei Australijos, tikrai nebuvo lengvas darbas. Smagu, kad komanda be aiškių lyderių, bet su stipriu charakteriu, bei ne ką mažesniu sirgalių palaikymu, sugebėjo iškovoti 3 vietą pasaulyje.Manau, kad tokiai mažai šaliai kaip Lietuva, tai yra tikrai nemažas pasiekimas.

- Kaip manai, kas lėmė tokį gerą pasirodymą čempionate?

- Komanda turėjo vieną tikslą- užlipti ant prizininkų pakylos. Viso pasiruošimo bei čempionato metu mes buvome kaip viena šeima. Mana,u tai buvo pagrindinis pergalės faktorius. Taip pat negalima pamiršti trenerio nuopelnų- komanda buvo sukomplektuota iš 12 lygiaverčių žaidėjų. Tai buvo nepalanku varžovams, kadangi per kiekvienas varžybas komandą vedė į priekį vis kitas žaidėjas.

- Kokie tavo planai po čempionato?

- Dabar aš poilsiauju. Pailsėjęs pradėsiu ruoštis ateinančiam sezonui-dirbsiu individualiai fiziniam pasiruošimui bei tobulinsiu metimą.

- Praėjęs sezonas tau buvo ypatingas tuo, kad pravėrei LKL duris, pasirašęs sutartį su KK Sakalais. Kokie įspūdžiai po pirmojo sezono stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje?

- Kaip ir kiekvienas jaunas žaidėjas svajojau apie galimybę žaisti LKL. Mano svajonė išsipildė. Žaisti su tokiais klubais kaip Prienų „Rūdupis“, Klaipėdos „Neptūnas“, Šiaulių „Šiauliai“ suteikė man ne tik begalinį džiaugsmą, bet taip pat tai buvo didelė patirtis man, kaip jaunam žaidėjui. Įsimintiniausios šio sezono rungtynės buvo su Palangos „Palanga“, kuomet atkovojau 26 kamuolius. Šios varžybos įstrigs atmintyje ilgam.

- Daugelis tave lygina Dennisu Rodmanu. Jus sieja ne tik vardas bet ir žaidimo stilius. Su kuo pats save lygini ir kas yra tavo idealas?

- Teko girdėti tokius atsiliepimus, tikrai labai malonu,kad sulaukiu palyginimų su tokia ryškia krepšinio asmenybe. Konkretaus idealo neturiu, kiekvienas krepšininkas mane žavi vis kitu žaidimo komponentu.

- Su kuriuo krepšininku norėtum sužaisti vienas prieš vieną?

- Labai norėčiau išbandyti savo jėgas su savo geru pažįstamu Australijos jaunimo rinktinės lyderiu Dante Exumu. Su juo jau teko žaisti oficialias varžybas, bet norėčiau išmėginti savo jėgas vienas prieš vieną, kiek žinau jis irgi būtų nieko prieš sužaisti.

Parengė Viktorija Michailova

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)