Laikrodžio rodyklė jau artėjo link vidurnakčio, o sirgaliai „Siemens arenoje“ vis šokinėjo iš savo vietų ir nekantriais veidais laukė vakaro atomazgos.

45 minutes dvi komandos grūmėsi it ragus surėmę briedžiai, pasiryžę neleisti konkurentui stumtelti savęs nė per sprindį.

Tik pirmame kėlinyje „Lietuvos rytas“ ir „Panathinaikos“ apsikeitė staigiais spurtais, o vėliau žengė koja kojon iki paskutinės akimirkos.

Likus 19 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos ir rezultatui esant 74:74 vilniečiai galėjo pergalingai užbaigti rungtynes, bet kamuolius komandos draugams kur kas tiksliau dalinęs (11 rezultatyvių perdavimų) nei pats krepšį atakavęs įžaidėjas Omaras Cookas nevykusiai įsiveržė į baudos aikštelę ir prametė iš sudėtingos situacijos.

„Omaras ir Darius Songaila yra labiausiai patyrę mūsų žaidėjai, todėl lemiamoje atakoje jie turėjo sužaisti du prieš du. Aišku, norėjome geriau paruošto metimo, bet ne visada tai pavyksta. Gal ten ir pražanga buvo, nežinau“, – epizodą prisiminė D. Bauermannas.

Pratęsime penkių kapitono Stepo Babrausko taškų iš eilės pakylėti šeimininkai taip pat galėjo paprasčiau sutvarkyti visus reikalus. Bet tiek iš vidutinio nuotolio dvitaškių prišaudžiusiam D. Songailai, tiek Juanui Palaciosui stojus prie baudų metimų linijos rankos drebėjo, ir žengti į pergalę teko sunkesniu keliu.

Nors „Panathinaikos“ lyderių sportinė forma akivaizdžiai atspindėjo ankstyvą sezono stadiją, kritiniu momentu Graikijos čempionai pasitelkė tokių galingų aukštaūgių kaip Jamesas Gistas ar Mike'as Batiste fizinę jėgą. Po susidūrimų su sunkesniais varžovais vilniečiai ne kartą griuvo it pakirsti, bet neleido savęs mušti.

Galiausiai tai, kas nepavyko O. Cookui, likus 5,5 sek. iki pratęsimo pabaigos taikliu metimu iš vidutinio nuotolio padarė 19 taškų iš viso surinkęs Renaldas Seibutis.

„Laimei, traumų niekas nepatyrė – tik sumušimų. Jei žaidėjui po rungtynių nieko neskauda, kažkas buvo ne taip. Galime tik džiaugtis ir didžiuotis, nes tai – Eurolyga.

Laimėjome prieš vieną geriausių komandų Europoje. Žaidėjai parodė daug širdies ir kokybės. Manau, mūsų paslaptis ta, kad esame tikra komanda. Niekas nesiginčija, niekas nėra savanaudis, visi puikiai pritampa, todėl mes ir laimime“, – kalbėjo D. Bauermannas.

Kur kas tylesnis buvo „Panathinaikos“ strategas Argiris Pedoulakis.

„Gindamiesi priėmėme prastus sprendimus: prastai gynėmės vienas prieš vieną, prastai keitėmės dengiamaisiais. Dauguma mūsų žaidėjų dar nėra geros formos, kai kurie neseniai pasveiko po traumų. Mes dar surasime savo ritmą gynyboje“, – trumpai nesėkmę pakomentavo graikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)