Paklaustas, ar, jo nuomone, trečiadienį uteniškiai taip gerai žaidė, ar klaipėdiečiai pasirodė taip prastai, D. Adomaitis kalbėjo: „Neptūnas“ – labai gera ir pajėgi komanda. Nereikia visko suversti tam, kaip visi kalba, kad „Neptūnas“ nenorėjo bronzos, jam reikėjo sidabro arba aukso. Esmė ta, kad tik pirmosiose serijos rungtynėse varžovai mus kaip reikiant užpuolė, o visas kitas ketverias jau mes diktavome savo sąlygas“.

„Juventus“ strategas tikino, kad su vyrais tyliai rūbinėje buvo užsibrėžę tikslą būti tarp stipriausių Lietuvos komandų. „Mes garsiai apie savo tikslus nekalbėjome, tyliai dirbome ir tiek. Tačiau jau dabar rezultatai kalba patys už save, jie – fantastiški“, – konstatavo D. Adomaitis.

Jis pabrėžė, kad savo komandos vyrais labai didžiuojasi, nes nė vienas neverkšleno, kad nėra išsigydęs traumų – visi veržėsi į aikštelę.

„Daug žaidėjų galėjo tiesiog nežaisti, nes medikai tikrai taip būtų rekomendavę. Tačiau vyrai sukando dantis, kentė skausmą ir kovėsi. Aišku, manau, kad motyvacijos pridėjo ir tai, jog kai patekome tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų, klubo vadovai žaidėjams išmokėjo premijas“, – neslėpė D. Adomaitis.

Jis pripažino, kad laimėta kova dėl LKL bronzos medalių yra viena svariausių jo pergalių trenerio karjeroje.

„Kartais yra sveika gauti į kailį, padarysime išvadas. Kas mūsų nenužudo, tas padaro stipresniais. Sveikinu varžovus, jie tikrai nusipelnė bronzos medalių, jie išplėšė pergalę“, – po nesėkmingai susiklosčiusio mačo kalbėjo „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Jis nebuvo linkęs kaltinti žaidėjų dėl pralaimėjimo – atsakomybę esą turi dalintis visi. „Nesugebėjome pasiekti šio sezono minimalaus tikslo – laimėti LKL bronzos medalių. Sezono pradžia buvo gera, bet nuo šių metų pradžios prasidėjo kažkokie bangavimai, kurie niekaip nesibaigė. Taip ir baigėsi sezonas. Tikrai nesame patenkinti. Daugiau neturiu ką pasakyti“, – nedaugžodžiavo K. Maksvytis.

Jis pabrėžė, kad ši mažojo finalo serija tiek jam, tiek žaidėjams tapo puikia pamoka, jog reikia kovoti iki pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)