„Pirmos rungtynės labai svarbios. Džiaugiuosi, kad lemiamu momentu sužaidėme labai gerai. Bet pergalę jau turime pamiršti ir išeiti iš arenos galvodami apie pirmadienį“, – po dvikovos pareiškė D. Songaila.

Vis dėlto kitiems LKL pusfinalio dalyviams, o ypač – 36-erių metų puolėją dengusiam „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui, užmiršti D. Songailos šou nebus lengva.

Rezultatyviausias akistatos žaidėjas daugiausiai prisidėjo prie to, kad Lietuvos vicečempionai atsidurtų per žingsnį nuo LKL finalo. Pats D. Songaila savo indėlio nesureikšmino, bet trenerių pagyrų nusipelnė.

„Darių aš pažįstu jau labai seniai, todėl jo žaidimas šiandien man nepasirodė išskirtinis. Taip, sužaidė jis labai gerai, privertė varžovų aukštaūgius dirbti gynyboje. Jis šiandien buvo egzekutorius, bet visa komanda nuveikė didelį darbą, kad kamuolys atsidurtų Dariaus rankose“, – apie savo auklėtinio pasirodymą atsiliepė D. Adomaitis.

„Nepasakyčiau, kad vien D. Songaila laimėjo rungtynes. Be abejo, jis šiandien buvo nuostabus. Tokie žaidėjai, nežiūrint į jų amžių, atkrintamose varžybose pasireiškia. Nors ir būdamas garbaus, kaip krepšininkui, amžiaus, jis sužaidė labai kietai, tvirtai, pataikė iš sunkių padėčių. Bet nugalėjo ne jis vienas“, – vertino „Žalgirio“ vairininkas Gintaras Krapikas.

Kietai rungtyniauti penktadienį teko daugeliui žaidėjų. Nors ir neįprastai ankstyva, Kauno ir Vilniaus klubų dvikova pateisino principinio mūšio statusą, emocijos kartais liejosi per kraštus, bet teisėjai griebtis švilpuko neskubėdavo.

„Be emocijų krepšinis nebūtų toks įdomus kaip šiandien“, – komentavo D. Songaila, atsisakęs vertinti arbitrų darbą.

„Normalios rungtynės. Atkrintamos rungtynės nėra lengvos nei treneriams, nei teisėjams. Jų darbo aš niekada nekomentuoju, bet įtampa tokiame mače yra natūralus dalykas“, – antrino G. Krapikas.

Tuo tarpu D. Adomaitis neabejojo, kad kitos serijos rungtynės pirmadienį Kaune bus nemažiau įnirtingos.

„Žinote, kaip būna Kaune: karšta atmosfera, didelis palaikymas. Tai – ne reguliarus sezonas, kai gali džiaugtis laimėjęs prieš „Žalgirį“ ir tuo džiaugsmu kelias dienas gyventi. Serija – tik iki dviejų pergalių, tad galėsime tik truputį pailsėti, pasitreniruoti ir važiuosime į Kauną norėdami sužaisti 40 minučių dar geriau ir laimėti rungtynes.

Labai džiugu, kad šįkart padarėme tai, ką akcentavome prieš rungtynes: atkovojome atšokusius kamuolius ir darėme mažiau klaidų. Norėjome kontroliuoti rungtynių ritmą: žaisti greitai ir neklystant. Tik vienoje atkarpoje „Žalgiris“ atkovojo daug kamuolių puolime.

Vienintelė problema buvo „Žalgirio“ tritaškiai. Jie tokiu procentu meta jau trečiose rungtynėse iš eilės. Dengdami kai kuriuos žaidėjus rizikavome, ir tai nepasiteisino, nes jie pataikė beveik visus tritaškius. Tad darbo dar turime, reikia analizuoti, padaryti kažkokias korekcijas ir važiuoti į Kauną“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

„Svarstyklės galėjo pasvirti tiek į vieną, tiek į kitą pusę. Vienas kamuolys – prarastas lygioje vietoje, kitas – neatkovotas... Kartais to vieno epizodo ir pritrūksta“, – dėl nesėkmės 5 taškų skirtumu graužėsi G. Krapikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)