Anksčiau D. Adomaitis paskelbė 31 rinktinės kandidato sąrašą. Iš jo kol kas vienintelis žalgirietis ir 11-ą kartą LKL čempionu tapęs sunkusis krašto puolėjas Paulius Jankūnas viešai paskelbė apie tai, kad šią vasarą skirs poilsiui.

„Trečiadienį renkamės su trenerių kolektyvu ir dėliosimės planus. Yra dar neaiškumų dėl kai kurių žaidėjų, bet plačiau apie tai bus paskelbta ketvirtadienį. Būtent tada bus paskelbtas 18 ar 19 žaidėjų sąrašas, kurie bus kviečiami į pirmąją stovyklą. Gali atsitikti ir taip, kad sąraše bus naujų pavardžių“, – po LKL uždarymo ceremonijos kalbėjo D. Adomaitis.

Kitas sunkiojo krašto pozicijoje rungtyniaujantis žaidėjas Donatas Motiejūnas šią vasarą dairysis naujos komandos, todėl sutarties reikalai gali sutrukdyti prisijungti prie rinktinės. D. Adomaitis dar nelinkęs spręsti apie šios pozicijos problemos rinktinėje.

„Viskas priklausys nuo to, kurie žaidėjai galės žaisti rinktinėje. Dabar nenorėčiau spekuliuoti ar spėlioti šia tema“, – pridūrė treneris.

D. Adomaitis 2016 metais su „Neptūnu“ pasidabino LKL sidabro medaliais. Šiais metais klubas išgyveno nemažai permainų ir po nesėkmės atkaklioje serijoje su Vilniaus „Lietuvos rytu“, tenkinosi ketvirtąja vieta. Strategas neslėpė, kad darbą uostamiestyje norėtų tęsti.

„Sezonas „Neptūnui“ buvo labai sudėtingas. Man tai buvo sudėtingiausias sezonas karjeroje, o ta patirtis, kurią įgavau, yra mano ir niekas kitas tokios neįgavo, – sakė D. Adomaitis. – Ketvirtadienį turėsiu susitikimą su klubo vadovybe. Pirmiausia reikės atsiskaityti už visą sezoną, o po to išdėlioti savo viziją. Man Klaipėdoje patinka, turėjome fantastišką užpraeitą sezoną. Šis sezonas buvo sudėtingas, su pakylimais ir nuopuoliais. Reikia viską apsvarstyti ir laukti sprendimo“.

LKL uždarymo ceremonijos metu visus suintrigavo geriausia organizacija pasižymėjusios komandos rinkimai. Tarp nominuotų ekipų buvo „Neptūnas“, Kauno „Žalgiris“ ir vicečempionas Panevėžio „Lietkabelis“. Nors daugiausiai simpatijų tarp šventės dalyvių susilaukė „Lietkabelis“, nugalėtoju buvo pripažintas „Žalgiris“. D. Adomaičio toks sprendimas nenustebino.

„Visi suprantame, kad geriausia organizacija Lietuvoje yra viena. Galbūt reikėtų pavadinimą pakeisti ir apdovanoti tuos, kurie padarė didžiausią pažangą. Tuomet vienareikšmiškai nugalėtų „Lietkabelis“, o „Žalgirio“ organizacija yra geriausia be konkurencijos“, – teigė D. Adomaitis.

D. Adomaitis taip pat teigiamai įvertino Trakų pilyje vykusią LKL uždarymo šventę: „Šventė buvo puiki. LKL eilinį kartą nustebino ne tik savo organizacija visą sezoną, bet ir uždarymo ceremonija nuostabioje vietoje“.

Išplėstinis Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

Gynėjai

Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“) Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“) Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“) Šarūnas Vasiliauskas (Ušako „Sportif“) Arnas Velička („Barcelona“) Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“) Renaldas Seibutis (Kauno „Žalgiris“) Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“) Adas Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“) Martynas Gecevičius (Saragosos „Tecnyconta“) Deividas Dulkys (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“)

Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (Niujorko „Knicks“) Jonas Mačiulis (Madrido „Real“) Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“) Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“) Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“) Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“) Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Rio Natura Monbus Obradoiro“) Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose“) Gediminas Orelikas (Bandirmos „Banvit“) Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“) Domantas Sabonis (Oklahomos „Thunder“) Donatas Motiejūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“) Evaldas Kairys (Ušako „Sportif“) Gytis Masiulis (Kauno „Žalgiris“)

Vidurio puolėjai

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“) Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“) Antanas Kavaliauskas (Kauno „Žalgiris“) Egidijus Mockevičius (Long Ailendo „Nets“) Martynas Sajus (Kauno „Žalgiris“) Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“).

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 21 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 draugiškas rungtynes. Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 4 d. Klaipėdoje, kur Lietuvos rinktinė susirems su Lenkijos rinktine, o atsisveikinimo rungtynėse rugpjūčio 25 d. Vilniuje lietuviai žais su Europos čempionais ispanais.

„Eurobasket 2017“ kovos vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis, o lietuviai jas B grupėje pradės besivaržydami su Italijos, Vokietijos, Gruzijos, Ukrainos ir Izraelio krepšininkais. Mūsiškiai dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas grumsis ant Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenos parketo, o lemiamiems mūšiams 16 geriausių rinktinių persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, kur telpa net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)