Įspūdingu spurtu 14:0 pradėjo dvikovą „Zenit“, o pirmuosius taškus CSKA krepšininkai pelnė praėjus 4 minutėms po rungtynių pradžios.

Iki didžiosios pertraukos šaltu dušu nupilti svečiai sugebėjo šiek tiek atsitiesti ir sumažino skirtumą iki 5 taškų.

Vis dėlto aikštės šeimininkai apsukų nemažino – po 3 iš eilės Billy Barono tritaškių Sankt Peterburgo ekipa po trijų kėlinių susikrovė 17 taškų persvarą – 66:49.

Dimitrio Itoudžio auklėtiniai norėdami išgelbėti rungtynes nieko nelaukdami turėjo imtis veiksmų. Ir CSKA smogė iš peties – 6:22 ir skirtumas likus žaisti 3 min. tapo minimalus (72:71).

Traukti iš duobės aikštės šeimininkus ėmėsi K. Pangosas. Buvęs žalgirietis pelnė 4 taškus iš eilės, o netrukus dar pataikė ir tritaškį, nors prieš tai skriejo pro šalį visi jo mesti 7 tolimi metimai.

Paskutinius „Zenit“ 9 taškus pelnęs K. Pangosas tapo rungtynių didvyriu, sustabdęs maskviečių šturmą bei leidęs Sankt Peterburgo ekipai išsaugoti pergalę savo rankose.

K. Pangosas nugalėtojams per 30 min. pelnė 9 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/8 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo, perėmė kamuolį ir surinko 8 naudingumo balus.

Artūras Gudaitis šiose rungtynėse nežaidė.

Kartu su šia pergale „Zenit“ pirmą kartą klubo istorijoje tapo VTB lygos reguliariojo sezono nugalėtoja.

X. Pascualio auklėtiniai pasiekė revanšą už prieš savaitę Eurolygoje patirtą pralaimėjimą – tuomet taip pat Sankt Peterburge vykusioje dvikovoje „Zenit“ pralaimėjo CSKA ekipai 74:86.

Zenit“: Willas Thomas 18 (8 atk.k.), Billy Baronas 15, Denisas Zacharovas 12, Kevinas Pangosas 9, Mateuszas Ponitka 8.

CSKA: Danielis Hackettas 20, Johannesas Voigtmannas ir Willy Clyburnas po 19, Tornike Šengelija 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)