Donecke gimęs ir Rusijos pilietybę turintis 28-erių aukštaūgis kartu su būriu legionierių paliko CSKA Rusijai įsiveržus į Ukrainą praėjusį vasarį.

Balandį Maskvos ekipos vadovybė raštiškai reikalavo, kad J. Bolomboy grįžtų į komandą, tačiau pats krepšininkas socialiniame tinkle tuomet replikavo prašydamas „palikti jį ramybėje“.

Vis dėlto to CSKA kol kas nesiruošia daryti – kaip ir vokiečio Johanneso Voigtmanno, lietuvio Mariaus Grigonio ar papildyti ekipos taip ir nespėjusio kanadiečio Kevino Pangoso atvejais.

Nors J. Bolomboy kontraktas bet kokiu atveju baigė galioti šią vasarą, rusai tebeturi pretenzijų.

„Visos komandos vadovaujasi FIBA taisyklėmis. Jeigu neturi galiojančios sutarties, gali keltis, kur tik nori. Mūsų kontraktas su J. Bolomboy baigėsi, tačiau mes tebeturime neišspręstų reikalų. Ginsime savo teises teisme“, – teigė klubo viceprezidentė Natalija Furajeva.

Kaip skelbia „Sport Express“, CSKA jau pateikė ieškinį Krepšinio arbitražo teismui, tuo metu iš kitų paleidžiamųjų raštų negavusių krepšininkų toliau reikalaujama kompensacijų.

J. Voigtmanno sutartis su CSKA turėjo galioti iki ateinančio sezono pabaigos, M. Grigonis ir K. Pangosas buvo įsipareigoję iki 2024 metų vasaros.

Nuo 2020-ųjų daugkartinių VTB Vieningosios lygos čempionų marškinėlius vilkėjęs J. Bolomboy praėjusiame sezone fiksavo 5,9 taško ir 4,1 atkovoto kamuolio statistiką.

Su Graikijos čempionais jis sudarė vienerių metų sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)